Madsby Legepark, der årligt åbner officielt den 1. april, har oplevet en overvældende god start på sæsonen i år. Med gunstige vejrmæssige forhold og mærkbart højere besøgstal, ser det ud til at være en sæson i højeste gear.

Leder af facility i Madsbyparken, Kent Jensen, havde lovet solskin, da AVISEN aflagde Madsby Legepark et besøg. Det havde dyster udsigter tidligere på dagen, men da klokken nåede aftaletidspunktet havde Kent Jensen overholdt det lovede. Netop vejret spiller en meget stor rolle. En tur i Madsby Legepark, der er gratis at besøge, er mere spontan end en tur i Legoland, og derfor er vejret vigtigt.

– Vi har fået en meget god start på den her sæson. Hvis man ser på vejret, har der næsten ikke været nogen weekender med dårligt vejr, og det afspejler sig i vores besøgstal, siger Kent Jensen

I bestræbelsen på at holde momentet, er der allerede planer om kommende begivenheder, herunder en familievenlig Sankt Hans-aften.

– Det næste, vi laver, er Sankt Hans-aften, som vil blive som sidste år, lavet i børnehøjde. Vi tænder bålet allerede klokken 18:00, og Madsbytoget vil køre fra klokken 15:00, forklarer Kent Jensen.

Ishuset i Madsby Legepark blev sat i udbud sidste år. Der skulle findes en ny forpagter.

– Vi har fået ny forpagter af ishuset i form af Hansen Is, og dem samarbejder vi godt med. Vi havde som et krav, at der kom et salgssted til, og det er sket bag husene ved legepladsen. Førhen er køen blevet for lang ved ishuset, og derfor satte vi som krav til den nye forpagter, at der skulle komme et salgssted til, siger Jacob Falkenby, der er leder af Madsbyparken.

Når vejret er i top kommer der flere tusinde gæster i weekenden, og det tal bliver snart til hverdag – især hvis vejret holder.

– Når vi er i uge 27 og frem til uge 31, er det vores højsæson, hvor vores besøgstal i weekenderne er tal, som vi også ser i hverdagen, påpeger Kent Jensen.

Parkledelsen ønsker at forbedre synligheden af nogle af parkens tilbud.

– Vi kunne godt tænke os, at vi fik åbnet området op mod klatretårnet mere op. Man skal kunne se derop nede fra legepladsen, så man ved, hvad der er omme bag træerne, siger Kent Jensen.

Med hensyn til yderligere udvikling af parken, er ledelsen afhængig af input og finansiering udefra.

– Vi har selvfølgelig nogle ideer til at udvikle legeparken, men det er Susanne Eilersen, som er formand for Bosætnings- og turismeudvalget, der har med udviklingen af legeparken at gøre. Den overordnede vision og de nødvendige midler skal komme fra kommunen, ellers skal vi have fondsmidler, forklarer Jacob Falkenby.

Klatretårnet, der er en ny tilføjelse til parken, har vist sig at være en succes.

– Vi har fået klatretårnet, som er blevet taget rigtig godt imod. Det virker efter hensigten, siger Kent Jensen.

Mens legeparken ser frem til en lovende sæson, ser det ud til, at succesen kun er begyndelsen. Madsby Legepark arbejder konstant på at forbedre oplevelsen for besøgende og ser frem til endnu mere fremgang i løbet af sæsonen.