En pokalkamp mellem Vejle Boldklub og F.C. København, der blev spillet på Vejle Stadion den 6. april 2023, har ført til en bøde til Vejle Boldklub. Kampen endte uafgjort 0-0, men det var ikke det eneste, der skete i løbet af kampen.

Kampens dommer har indberettet, at der ved kampstart var tre stykker pyroteknik i Vejle Boldklubs tilskuerafsnit. Men det var i kampens 57. minut, at tingene virkelig tog en drejning. I løbet af et hjørnespark til F.C. København blev der kastet mellem 15 og 20 øl og lightere på banen fra Vejle Boldklubs tilskuerafsnit. Dommeren er ikke sikker på, om ølkrusene ramte en spiller fra F.C. København, men spilleren blev ramt af øllet.

Kampen måtte midlertidigt afbrydes på grund af de mange kast med øl og lightere, og der blev indberettet yderligere ølkast i kampens 63. og 72. minut i forbindelse med hjørnespark til F.C. København.

Fodboldens Disciplinærinstans har nu tildelt Vejle Boldklub en bøde på 25.000 kroner som følge af de gentagne ølkast fra klubbens tilskuerafsnit under kampen.

Ølkast og brug af pyroteknik er ikke tilladt på danske fodboldstadioner, og klubberne er ansvarlige for at opretholde en god opførsel fra deres fans. Ølkast og brug af pyroteknik kan føre til bøder og andre sanktioner, og klubberne er derfor nødt til at tage ansvaret for at opretholde en sikker og positiv stemning på stadion.