AC Horsens fik en uventet start på sæsonen i NordicBet Ligaen, da de tabte til Kolding IF. Er dette en indikator for, at holdet måske ikke er så stærkt som forventet? I mellemtiden indfriede AaB deres favoritrolle og satte klart B.93 på plads.

I NordicBet Ligaen er der tre hold, der skiller sig ud både økonomisk og sportsligt: AaB er den store favorit til at rykke op, mens Sønderjyske og AC Horsens også er stærke bud. Men begge de sidstnævnte hold oplevede pointtab i første runde, hvor Horsens’ nederlag var særligt overraskende. Selvom et uafgjort resultat mod et stærkt Vendsyssel-mandskab på udebane ikke er katastrofalt for Sønderjyske, kan det give anledning til bekymring for AC Horsens.

Horsens har mistet nøglespillere som Thomas Santos, Magnus Jensen, Jonas Gemmer og James Gomez, og der er ikke kommet tilsvarende erstatninger ind. Den mest bemærkelsesværdige nytilkomne er den erfarne 32-årige Jakob Ankersen, der uden tvivl vil blive en profil i NordicBet Ligaen. Men én mand kan ikke gøre det hele, og dette blev især tydeligt i kampen mod Kolding, hvor tabet af Jensen, Gemmer og Gomez blev håndgribeligt.

På trods af at Kolding er nyoprykker, er de ikke en nem modstander. De forventes at kunne deltage i kampen om oprykning, og selvom de var bagud 1-0, lykkedes det dem at vende kampen med to mål fra Thomas Mikkelsen i anden halvleg.

Hillerød Fodbold, som mange betragter som den primære kandidat til direkte nedrykning, havde en skuffende start på sæsonen. Holdet led et massivt 4-0 nederlag til HB Køge, en anden klub, der forventes at ligge i den nedre del af tabellen.

Hillerød har mistet to nøglespillere, målmand Jonas Dakir og angriberen Youssef Dhaflaoui, hvilket uden tvivl har påvirket holdets dynamik og performance på banen. Med deres begrænsede økonomi, har klubben måttet rekruttere spillere fra lavere rangerede klubber. Denne strategi syntes dog ikke at have givet frugt i deres første kamp mod HB Køge.

Tilføjelsen af et tidligt rødt kort til Hillerød forværrede deres situation yderligere. Selvom et rødt kort kan påvirke enhver kamp, var nederlagets størrelse alligevel bekymrende. Det var en hård start på sæsonen for Hillerød, der utvivlsomt efterlader en bitter smag og forstærker presset på holdet.

Hillerød vil skulle arbejde hårdt for at vende dette tidlige tilbageslag og finde måder at kompensere for tabet af deres nøglespillere. Med transfervinduet stadig åbent, har de mulighed for at tilføje nye spillere til deres trup, hvilket kunne være afgørende for at forbedre deres chancer i denne sæson.

FC Fredericia fremstod uinspirerede i deres første kamp mod Hobro. Holdet, som ellers blev set som et potent hold, der kunne bygge videre på deres succes i sidste sæsons nedrykningsspil, viste sig ikke fra sin bedste side. Det var tydeligt, at Hobro var i højeste gear fra start til slut, mens Fredericia-spillerne syntes at have svært ved at håndtere presset.

Hobro var aggressive og konsekvente, mens Fredericias spillere syntes at kæmpe for at finde fodfæste. Selvom Fredericia i sidste sæson viste stærke resultater ved at vinde syv ud af de ti kampe og spille uafgjort i de resterende tre, manglede holdet den samme gnist og beslutsomhed i denne kamp.

For Fredericia var det et skuffende resultat, der muligvis ryster holdets selvtillid. De skal finde tilbage til den form og det mod, de viste i sidste sæson, hvis de ønsker at konkurrere effektivt i denne sæson. Der er uden tvivl et stort potentiale i truppen, men holdet skal finde en måde at omsætte dette potentiale til konkrete resultater på banen i denne sæson.

Den sidste kamp i første runde var et opgør mellem FC Helsingør og Næstved. Begge hold var med i oprykningsspillet i den foregående sæson, hvilket skabte forventninger om en intens kamp. FC Helsingør stod dog i en noget uforudsigelig position inden kampen, idet de havde oplevet en betydelig spillerudskiftning siden sidste sæson. Trods disse udfordringer, viste Helsingør styrke på banen. De formåede at navigere gennem kampens udfordringer og sikrede sig en 2-1 sejr. Denne sejr kunne være afgørende for at booste holdets moral og selvtillid i de kommende kampe, på trods af de mange nye ansigter i truppen.

Det er svært at vurdere sæsonens tendenser baseret på kun en enkelt runde, og det åbne transfervindue indtil slutningen af august kan stadig bringe ændringer. Men den første runde giver en indikation af, at AC Horsens særligt bør overveje at forstærke deres trup, hvis de håber på at kæmpe om oprykning.