En ambulance med udrykning satte uheldigvis en kædereaktion i gang, der resulterede i et sammenstød mellem to bilister. Heldigvis var der ingen personskader, kun materielle skader.

Der skete et uheld på den sydgående del af Sønderjyske Motorvej ved Fredericia den 3. august. En 35-årig mand fra Hvidovre førte en varebil i den yderste vognbane, da en ambulance med udrykning kom kørende bagfra. For at give plads til ambulancen, skiftede han vognbane. I den inderste vognbane befandt der sig en anden bil, ført af en 37-årig mand fra Kolding.

Bilisten i den inderste bane bremsede ned ved synet af ambulancen, og på grund af den korte afstand mellem de to køretøjer, nåede varebilisten ikke at bremse i tide. Han kørte derfor op bag i personbilen. Der var udelukkende tale om materielle skader, og ingen personer kom til skade ved uheldet.

– Når man kører på motorvejen, skal man altid holde passende afstand til bilen foran. Dette er et klart eksempel på, hvorfor det er så vigtigt. Uanset omstændighederne, var det varebilisten, der var skyld i uheldet, da han ikke overholdt den korrekte afstand til bilen foran, forklarer Mikkel Ross, vicepolitikommissær hos Sydøstjyllands Politi.