Vi har samlet nogen af erhvervshistorierne fra den forgangne uge. Vi dykker ned i forskellige emner for at give et overblik over udvikling, tendenser og fremskridt. Der er ingen tvivl om, at erhvervslivet er i konstant bevægelse og forandring.

Smedeelever i Fredericia udfordrer normen: Selvom alle har lærepladser for andet år i træk

– Jeg havde aldrig troet, jeg skulle undervise. Jeg havde et helt andet job, men blev ringet op herfra og spurgt, om jeg ville til samtale. Mit karrierevalg handler ikke kun om mig selv, men om at inspirere den næste generation af smede og håndværkere, fortæller han.

Greenkeeper: Et håndværk med passion og præcision

Græsset er utroligt kort, klippet til præcision, og føles under fødderne som et blødt tæppe. Det den detaljerede og nærmest meditative opmærksomhed på kvalitet og præcision, der forvandler en almindelig grøn græsplæne til en førsteklasses golfgreen, som er en oplevelse i sig selv.

Gundtoft har været en del af golfverdenen i mere end 30 år. Han startede sin golfkarriere i slutningen af 80’erne og har spillet på et fornuftigt plan, før han tog springet til greenkeeper.

Sydbank belønner håndværkets fremtid: Lærlinge-Legat tildelt hos Stig Andresen’s VVS

– Hos Sydbank ønsker vi at hædre nogle af Danmarks mest talentfulde lærlinge, de unge mennesker, der skiller sig ud med deres håndværksmæssige kunnen. For at fremme og støtte deres videre uddannelse og udvikling, vil Sydbankfonden uddeling 60 legater. Hver enkelt legat er på 15.000 kroner, der er dedikeret til at hjælpe modtagerne med at finansiere deres videreuddannelse. Vi tror på, at sådan en investering vil være med til at forme en stærk generation af håndværkere og teknikere, der vil være i stand til at håndtere fremtidens udfordringer, forklarer Troels.

Sikker sommer: Anton og resten af livredderne er klar på stranden

– Det er faktisk mit første år. Jeg kommer selv fra Odder i Østjylland, og der har TrygFonden også et tårn om sommeren. Jeg har beundret arbejdet, de gjorde der, og tænkte, at det kunne jeg også tænke mig, fortæller Anton.

Ned til mindste detalje – går kendt jakkesætsbrand efter i sømmene

Sjölin har i deres korte levetid bevist deres evne til at levere kvalitet og unikke, skræddersyede oplevelser, der appellerer til et bredt spektrum af kunder. Efter offentliggørelsen af deres årsregnskab for 2022, som viste en bemærkelsesværdig vækst, blev de omtalt i flere medier, herunder Børsen og Finans. Men det er de seneste tal fra det første halvår af 2023, der virkelig har fanget opmærksomheden.