Tyverier er eskaleret i midtbyen

Lone Ahrentoft Hansen er chokeret over stigningen i antallet af tyverier. Foto: AVISEN

0

Mandag blev AMOC i Gothersgade i Fredericia udsat for et butikstyveri. Tyven endte med at blive fanget, men det er ikke første gang det sker, oplyser indehaveren af butikken, Lone Ahrentoft Hansen, der efterlyser handling.

Det var på alle måder en voldsom oplevelse, som Lone Ahrentoft Hansen, kunder og besøgende i Fredericias gågademiljø oplevede mandag eftermiddag. En tyv løb af sted med 15 bøjler fyldt med tøj, og tyveriet foregik for øjnene af butiksindehaver Lone Ahrentoft Hansen selv.

– Vi havde en gæst, der ikke havde lyst til at betale for sine varer. Jeg stod i butikken, og var ved at ekspedere en mor og hendes datter. Jeg vender mig om, og ser en mand ud af vinduet. Idet jeg kigger ud, tager han en hel stak tøj, i alt 15 bøjler, og så løber han. Jeg stormer efter ham, og skriger som om, der er nogen, der har taget mit barn, fortæller Lone Ahrentoft Hansen og tilføjer:

– Vi løber op ad, jeg råber stop, stop og stop. En far kommer til, han løber efter også. Han smider sine træsko, og sætter i spurt. Han taber endda sin mobil, samler den op og løber. Til sidst kaster tyven tøjet i hovedet på faren, og stikker af. Så stod vi der, og tænkte “fuck man, det er ikke så sjovt”.

Det var på ingen måde en rar oplevelse for, forklarer butiksindehaveren fra AMOC.

– Jeg ved ikke, hvad der gik igennem mit hoved, men jeg tænkte bare, hvad sker der lige her. Jeg tænkte måske, det er løgn, hvad sker der lige her. Jeg har oplevet tyveri før, men jeg har aldrig taget en på den måde her før, heller ikke en, der går så meget amok. 15 bøjler fra et stativ er jo voldsomt meget.

Flere kom til, og de fik til sidst manden trængt op i en krog i en baggård, der blev sendt med en ambulance først, fordi han gav udtryk for at være dårlig, men politiet kom også til stedet, og de har styr på ham nu. Der er samtidig videoovervågning fra butikken, der kan bruges efterfølgende til at bevise tyveriet og hændelsen.

– Man kan se lige så tydelig, hvad han har gang i. Det er fine billeder, og en meget fin film, som politiet kan hente, fortæller Lone Ahrentoft Hansen.

Det var dog ikke en rar oplevelse at være vidne til, og det skete meget hurtigt.

– Det er absolut ikke rart. Man bliver ked af det først, og hurtigt rasende. Man kan ikke sætte ord på det på andre måder. Man bliver bare sur, ked af det, og tænker, hvad skete der lige. Vi oplever desværre tit, at der mangler noget fra vores bøjler af. Hver gang tænker man, hvad skete der lige her, så kigger vi overvågningen, og finder frem til, hvad der skete. Vi får fat på nogen af dem, men ikke alle, fortæller Lone Ahrentoft Hansen.

Hun ser også en forværring af butikstyveriet i Fredericia den senere tid.

– Det er absolut blevet værre det seneste stykke tid. Desværre er det mange udlændinge, der stjæler fra gaden. Men det kan også være en helt almindelig mor og far, hvor man aldrig kunne forestille sig, at de ville tage noget, dem har vi desværre også. Det er et bredt udsnit, men oplever meget i hele Gothersgade, at det er udlændige. Det startede sidste efterår, og så er det eskaleret, særligt henover sommeren, forklarer hun.

Der er behov for at gøre noget ved stigningen og hændelserne, det er vi nødt til, slår Lone Ahrentoft Hansen fast.

– Vi er nødt til at gøre noget. Vi er naturligvis mere vågne, det skal vi også være, når vi er kunder, og går på gaden, så skal vi se mere. Vi skal også have politiet mere i gang, men generelt, så har jeg ikke svaret på, hvordan og hvorledes, men vi er nødt til at gøre noget ved det nu, slutter Lone Ahrentoft Hansen.