Frem til sidste kommunalvalg havde Christian Jørgensen siddet i byrådet i Fredericia i to perioder for Venstre, men han blev ikke genvalgt i 2021. I kølvandet på Folketingsvalget i 2022 har Jørgensen nu meldt sig ud af Venstre, og meldt sig ind i Liberal Alliance. Det bekræfter hovedpersonen til AVISEN.

Christian Jørgensen var ti stemmer fra at blive genvalgt til byrådet i 2021, men han fortsatte med at være medlem af Venstre. Efter Folketingsvalget i 2022 valgte han at melde sig ud af principielle årsager.

– Jeg meldte mig ud af Venstre umiddelbart efter Folketingsvalget og regeringsdannelsen. Det var ikke en let beslutning, da jeg har været medlem i omkring 25 år og har følelser omkring det. Jeg kunne ikke stå på mål for løftebrudet med minksagen, og efter valget springer man fra det. Det havde jeg ikke lyst til at forsvare. Tanken med en midterregering var okay, og det ville jeg hellere have end en Socialdemokratisk regering, der støttede sig op af SF og Enhedslisten, men en ting er at lave kompromis på politik, men at stå og love ting på minksagen og fuldstændig springe fra det, er ikke rimeligt, siger Christian Jørgensen.

Valget på Liberal Alliance som det nye parti Jørgensen meldte sig indi var simpel for ham.

– Jeg valgte sammen med flere jeg har i min kreds at melde mig ind i Liberal Alliance, og det er ikke noget jeg har flashet nogen steder. Jeg er liberal til knoglerne og de har en positiv aproch som mange kunne lære noget af. Jeg har været helt almindelig medlem og så fik jeg en invitation fra lokalformand Poul Rand og en lokal erhvervsmand til en snak og jeg deltog til deres generalforsamlling tidligere på ugen. Helena Artmann og Henrik Dahl fra folketinget kom og det skabte en spændende dialog, fortæller Jørgensen.

Om det tidligere byrådsmedlem gør comeback og stiller op til valget i 2025 er endnu ikke besluttet.

– Det har jeg har sagt er noget jeg tager stilling til i god tid, og det er ikke afklaret endnu. Der kommer et kommunalvalg om 2,5 år og et folketingsvalg om 3,5 år. Der har ikke været opstillingsmøde endnu, og hvis bestyrelsen vælger det, så skal jeg komme ud af busken på det tidspunkt, siger Christian Jørgensen.

Hvis Christian Jørgensen skulle vælge at gøre comeback lokal politisk bærer han ikke nag til sit gamle parti, Venstre.

– Det er der ikke. Generelt skal man ikke smække med døren, så nej der er ikke noget, lyder det fra Christian Jørgensen.

Da Christian Jørgensen blev valgt til kommunalvalget i 2013 var det med 694 stemmer, og i 2017 blev han valgt med 396 stemmer. I 2021 fik Jørgensen 340 stemmer, og var ti stemmer fra Louis Lindholm, der blev valgt ind.