Det var en aften, som vil blive husket i lang tid af alle, der var vidner til den: Fredericia Håndboldklubs nervepirrende 30-29 sejr over Aalborg i thansen ARENA. Efter kampens dramatiske afslutning talte AVISEN med FHK-træner Gudmundur Gudmundsson for at få hans reaktion.

I et stort vivar fangede AVISEN Gudmundsson. Han havde netop set Reinier Taboada scorer til 30-29, og efterfølgende se Emil Tellerup redde et skud, der afgjorde kampen.

– Måden det skete på var fantastisk. Det var en utrolig holdpræstation, sagde Gudmundsson, mens jublen stadig brusede i baggrunden. – Vi lavede ingen tekniske fejl i første halvleg, og i anden halvleg fortsatte vi, fortsatte han.

Den islandske træner havde ret. Holdet havde vist en storslået indsats, hvor samarbejde, viljestyrke og præcision havde ført til en uforglemmelig sejr. Men Gudmundsson var også klar til at erkende de udfordringer, som holdet stod over for.

– I en periode spillede vi stregen, hvor vi ikke skulle, og det gjorde, at de fik nemme mål. Forsvaret var godt, men det er svært at dække op mod Aalborg, indrømmede han. På trods af sejren var han allerede fokuseret på de områder, hvor holdet kunne forbedre sig.

Når man ser tilbage på kampen, er der et øjeblik, der står skarpt i erindringen: Den sidste timeout. Gudmundsson forklarede sin taktik.

– Det var tæt på. Når man tager sidste timeout, skal man ikke tage den for tidligt og ikke for sent. 17 sekunder igen er godt, men vi scorede lidt for tidligt, og så kunne alt ske. Vi skulle vinde, og kunne ikke bruge uafgjort, sagde Gudmundsson.

Det var et risikabelt træk, men det var nødvendigt. Og det betalte sig.

Han roste også det enorme antal fans, der fyldte arenaen til bristepunktet, og skabte en kulisse der ikke ses mange andre steder på disse breddegrader.

– Det var fantastisk med den opbakning. Der er så meget hjerte og sjæl i det. Jeg har sjældent oplevet noget lignende. Det er en hal, der er udsolgt, og stemningen var unik, sagde.

Men hvad nu? Efter en så intens kamp, hvad er det næste skridt for FHK? Gudmundsson var klar og bestemt i sin holdning, da spørgsmålet gik på om FHK vinder den tredje DM-semifinale i Aalborg på søndag.

– Alt er muligt. ‘Alt er muligt’ er min filosofi. Vi tror på vores strategier. Vi har spillet godt, og har tidligere spillet godt på udebane, sagde Gudmundsson.