Der er ikke noget som at belønne et godt stykke arbejde og Sydbankfonden er af samme opfattelse. Med et ønske om at hylde nogle af Danmarks dygtigste lærlinge, lancerer Sydbankfonden Lærlinge Legatet, hvor der uddeles 60 legater á 15.000 kr, beregnet til videreuddannelse.

Troels Clemmesen, filialdirektør hos Sydbank, fremhæver vigtigheden af at støtte og anerkende dygtige lærlinge.

– Hos Sydbank ønsker vi at hædre nogle af Danmarks mest talentfulde lærlinge, de unge mennesker, der skiller sig ud med deres håndværksmæssige kunnen. For at fremme og støtte deres videre uddannelse og udvikling, vil Sydbankfonden uddeling 60 legater. Hver enkelt legat er på 15.000 kroner, der er dedikeret til at hjælpe modtagerne med at finansiere deres videreuddannelse. Vi tror på, at sådan en investering vil være med til at forme en stærk generation af håndværkere og teknikere, der vil være i stand til at håndtere fremtidens udfordringer, forklarer Troels.

Sammen med Chi Kim Ruby som er Erhvervsrådgiver i Sydbank Fredericia, har de på vegne af Sydbankfonden taget initiativ til at fremhæve og anerkende de unge lærlinge, der hver dag knokler og brænder for deres håndværk.

En af de dygtige unge, der har modtaget et legat, er Oscar Sevonius, lærling hos Stig Andresen VVS. Virksomhedens navngiver og ejer, Stig Andresen, er mere end tilfreds med Oscars præstationer.

– Oscar viser en stærk forståelse for VVS-faget. Han møder hver opgave med en positiv indstilling og en entusiasme, som virkelig skinner igennem i hans arbejde. Han engagerer sig dybt og giver alt, hvad han har. Vi er fuldt ud bevidste om, at Oscar har store planer om at fortsætte sin uddannelse. Men vi prøver at få ham til at overveje at udskyde det lidt, så han kan bliver hos os et par år. Vores svende har en central rolle i at integrere lærlingene. Det er absolut nødvendigt, at vi får flere lærlinge ind i faget, fortæller Stig og fortsætter:

– Selvom markedet måske oplever en smule tilbagegang i øjeblikket, er jeg sikker på, at det vil rette sig op igen. Og når det sker, vil der være et stort behov for kvalificerede hænder. Det er her, folk som Oscar virkelig vil gøre en forskel.

Oscar selv er overvældet over at modtage den anerkendelse:

– Det er virkelig opløftende og vide, at mit arbejde ikke går ubemærkede hen. Det er en god følelse, når man bliver værdsat for sin hårdtarbejdende natur, ikke kun på arbejdspladsen, men også ude på skolen. Jeg kan helt klart se, at nogle af os er mere motiverede end andre. Et klap på skulderen er rigtig meget værd. Det er en ting at få anerkendelse og opbakning som lærling, men jeg er også realistisk omkring, at den form for ros bliver sjældnere, når man først træder ind på arbejdsmarkedet. Sådan er virkeligheden bare. Men det er netop derfor, at det som jeg oplever nu, er så utrolig værdifuld, siger Oscar med et smil.

Snart kan han smykke sig med titlen som udlært, men hans rejse slutter ikke her. Med Sydbankfondens legat i hånden, er Oscar klar til at tage næste skridt i sin karriere, og vi kan kun forvente store ting fra denne unge håndværker.

Med Lærlinge Legatet har Sydbankfonden skabt et springbræt for fremtidens håndværkere, der ikke kun fremhæver deres nuværende præstationer, men også støtter deres videreuddannelsesmuligheder. Et klart signal om, at håndværket blomstrer, og den næste generation er klar til at tage over.