Midt i det kaos af jubel, der udfoldede sig på halgulvet i Aarhus, stod en mand med et stort smil. Det var FHK-formand Bent Jensen. For ham var denne sejr mere end bare en billet til DM-semifinalen – det var kulminationen på en vision, han havde sat for klubben for næsten et årti siden.

Måltavlen viste 26-24 til FHK. Dermed klarede holdet selv skærerne og besejrede Skanderborg Aarhus.

– Det er fantastisk, sagde han, da AVISEN fangede ham i mængden af fejrende fans.

– Det er skønt, og da vi lavede planen i 2014, var målet at spille med om medaljer i 2025. Men nu står vi her i 2023. Det er en nydelse, fortsatte han.

adp-as.dk

Planen, som Jensen henviser til, var et langsigtet projekt, der skulle bringe FHK tilbage til toppen af dansk håndbold. Og selvom det måske er kommet to år tidligere end forventet, er det tydeligt, at planen har båret frugt.

Jensen indrømmede, at han havde været nervøs under kampen.

– Jeg fik at vide, hvad stillingen var mellem GOG og BSH, sagde han, og henviste til den anden vigtige kamp, der kunne have påvirket FHK’s chancer for at nå semifinalen. Men i sidste ende var det FHK, der afgjorde deres egen skæbne.

– Der er en tilfredsstillelse ved, at vi selv afgjorde det. Vi var ikke afhængige af andre. Vi tog skæbnen i vores egne hænder og viste, hvad vi er lavet af, sagde han.

Bent Jensen betegnede FHK som en “slumrende bjørn”, der nu er blevet vækket. Efter 43 års venten er Fredericia Håndboldklub tilbage i toppen af dansk håndbold. Men for Jensen og resten af FHK er det kun begyndelsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Med den holdning og den støtte, som FHK har bag sig, er der ingen tvivl om, at denne “slumrende bjørn” er klar til at tage kampen op med de største klubber i dansk håndbold, slog han fast og takkede de mange fremmødte for støtten.

– Uanset hvad fremtiden bringer, vil hele Fredericia være der for at støtte dem, som det var tilfældet søndag aften, sluttede han.

Næste søndag gælder det første kamp i semifinaleserien mod Aalborg.