Klokken 12:00 i dag var det endelig tid til rejsegilde for den længe ventede skaterhal i Fredericia. Under en skyfri himmel samledes håndværkere, politikere og forvaltningen for at fejre dette vigtige skridt i projektet.

Ser her Ole Steen Hansens tale.

Formanden for Børne- og skoleudvalget, Ole Steen Hansen (A), åbnede rejsegildet med en humoristisk bemærkning om vejret:

– Det skulle have været gråvejr for at vise behovet for den kommende skaterhal, sagde han og hentydede til de mange år, hvor Fredericia har manglet en indendørs skaterfacilitet. Efter en kort tale var der de obligatoriske pølser, som det hører sig til ved et rejsegilde.

Ole Steen Hansen (A) holder tale om streetarena. Foto: AVISEN

Fredericia har været uden overdækkede skatermuligheder i over fem år, siden de midlertidige skaterfaciliteter i De Orange Haller blev fjernet i 2019. Det nye anlæg, der opføres ved Ungdommens Hus i Norgesgade, skal rette op på denne mangel og give de unge et sted at udfolde deres skaterfærdigheder året rundt.

Projekt til 22,4 milioner kroner

Projektet, der er budgetteret til 22,4 millioner kroner, involverer både opførelsen af en 1000 kvadratmeter stor hal, hvoraf 800 kvadratmeter vil blive dedikeret til baner og ramper. En innovativ port-løsning i bygningens sydvendte side vil gøre det muligt for skaterne at skate både indendørs og udendørs, afhængig af vejret.

Byggeriet ledes af det lokale firma Egil Rasmussen, og første opgave var piloteringen, hvor lange betonpæle blev banket ned i jorden. Dette nødvendige, men støjende arbejde markerede starten på projektet, der forventes at strække sig til foråret, hvor selve konstruktionen over jorden begynder. Nu er taget hejst, og det blev markeret ved rejsegildet som hyldest til håndværkerne.

Et vigtigt aspekt ved det nye skateranlæg er, at unge skatere vil blive involveret i designet af de indvendige ramper. Formålet er at skabe et anlæg, der ikke blot opfylder deres behov, men også kan drives i samarbejde med en forening af unge. Dette samarbejde vil blandt andet gøre det lettere at søge midler fra fonde til fremtidige forbedringer.

Efter at have ventet i flere år kan de unge i Fredericia nu se frem til, at deres nye skaterhimmel står klar til efteråret 2024.