Bech-Bruun skal være fortid i Fredericia Kommune, det fortjener et rødt kort. Så tydelige er ordene fra byrådsmedlem Karsten Byrgesen efter domafsigelsen mod advokatfirmaet i Højesteret.

– Det er en meget stor virksomhed, og de har specialister indenfor alle områder, åbenbart også i at give nogle råd, der kræver, at de skal betale mange penge i bøde, fordi de er dømt til at have snydt den danske stat. Det er meget alvorligt, indleder Karstren Byrgesen fra Nye Borgerlige, der flere gange har bedt Fredericia Kommune om at sadle om ved at bruge lokale advokatvirksomheder som rådgivere i stedet for.

Læs også: Venstre vil drøfte sagen i økonomiudvalget

Byrgesen ved, at det er økonomiudvalget, der sidder med beslutningerne, når det kommer til advokater, men hans egen holdning som menigt byrådsmedlem, udtrykker han således:

– I Fredericia skal vi aldrig støtte virksomheder, der har alvorlige domme bag sig, og slet ikke, hvis vi har andre muligheder. De er i fedtefadet her, og det sender et dårligt signal fremadrettet, at de er vores advokatfirma. Men det er økonomiudvalget, der suverænt bestemmer, hvem der skal lave arbejde for os

Den borgerlige politiker husker også et godt råd fra sin mor.

– Jeg har sagt det med virksomheder før, også med Danske Bank, der havde snydt. Sådan nogle virksomheder skal vi ikke beskæftige os med. Min mor sagde altid: ‘Hold dig fra dem, der ikke opfører sig pænt, Karsten.’ Og det synes jeg absolut, vi skal efterleve her, siger han.

Det skal være slut med at hyre dyre advokater uden for Fredericia.

– Vi skal generelt lade være med at kigge til København, Odense og Aarhus, når vi har brug for dygtige advokater. Der findes rigtig mange dygtige advokater i vores eget område. Vi har mange dygtige fagfolk i byen, og dem skal vi bruge. Vi skal være lokale og købe lokalt. Vi skal ikke gå til andre byer for at købe den slags ydelser, hvis vi kan få dem leveret i Fredericia, og det kan vi i alle tilfælde, siger Karsten Byrgesen og giver sin dom med baggrund i udbyttesagen:

– Skal der så bruges en særlig advokat, kan de lokale advokater hyre sådan en, hvis der er brug for det, men det sker sjældent. I denne sag fortjener Bech-Bruun et rødt kort, når det gælder Fredericia Kommune.

Han vil nu udtrykke sin utilfredshed på det kommende møde i gruppeformandskredsen.

– Det skal også drøftes på vores gruppeformandsmøde. Vi skal ikke beskæftige os med virksomheder, der ikke lever op til de regler, man forventer, de lever op til, slutter Karsten Byrgesen.

Læs også