I den seneste tid er der sket noget nyt på Restaurant Ene. Den populære restaurant, som ligger i Kanalbyen i Fredericia, har skiftet lidt ud i ejerkredsen, og så er der kommet en ny køkkenchef til. Det markerer en ny tid på Restaurant Ene, hvor den nye køkkenchef, Jens Malthe Bruun Nielsen, vil sætte sit eget præg på menuen.

I 2020 overtog Areewan Erlandsen og Euan Donaldson det daværende Restaurant Ros i Jyllandsgade. Som en markering af dette skift, ændrede restauranten navn til Restaurant Ene, og i sommeren 2021 blev det offentliggjort, at restauranten flyttede ned i Kanalbyen til byggeriet Kongens Punkt, hvor restauranten stadig ligger den dag i dag for enden af kanalen.

Dengang var Areewan Erlandsen køkkenchef og medejer af restauranten. Det er hun ikke længere, da hun er flyttet til Odense, hvor hun studerer. I stedet er Jens Malthe Bruun Nielsen blevet ansat som køkkenchef, og der er kommet en ny ejerkreds til for at supplere Euan Donaldson.

– Det giver mig mulighed for at sparre på en anden måde. Det har jeg ikke haft mulighed for tidligere. Det gør, at jeg kan fokusere på andre ting, siger Euan, mens han tager et kig ud over kanalen fra første sal i restauranten.

I en måneds tid har Jens Malthe Bruun Nielsen været ansat som køkkenchef. Det er ikke noget, som Restaurant Ene har skiltet med før nu.

– Ingen af kunderne er kommet med kvalitetsmæssige bemærkninger, så det er positivt, siger Euan.

Jens Malthe Bruun Nielsen baggrund indenfor kokkefaget, hvor han er uddannet, og det giver fordele. Malthe, som Euan kalder ham, har allerede sat sit eget præg på menuen.

– Jeg kommer til at lave mere nordisk køkken, end der har været tidligere. Der er heller ikke noget asiatisk på menuen mere, siger Malthe.

Ideerne er mange. Med nye, friske øjne på tingene, kan Euan Donaldson nu fokusere på ikke kun at være driftsorienteret. Nu kan konceptet udvikles, og sende Restaurant Ene op på et endnu højere niveau, end de er på i dag.

– Malthe har masser af ideer, og vi vil komme til at tilpasse menukortet så det passer til, hvilken årstid vi er i. Vi vil også komme til at udvide menuen til frokost, så der ikke kun er smørrebrød, siger Euan.

Malthe og Euan. Foto: AVISEN

Restaurant Ene har i deres korte levetid høstet stor anerkendelse, selvom Areewan og Euan ikke havde stor erfaring indenfor faget.

– Med det setup vi har nu, så vil jeg kunne sparre mere med andre, og det vil også hjælpe os med at udvikle os, siger Euan og åbner op for endnu en mulighed med ansættelsen af Malthe:

– Det, at han er udlært kok, betyder noget for os. Det er et kvalitetsstempel, og hvis der er noget, som skal rettes op, har han erfaringen til at gøre det.

Tager man et kig ud i Kanalbyen, er det et unikt view, der er fra Restaurant Ene. Der er dog et klart ønske for restauranten.

– Her er ikke særlig gode parkeringsforhold. Mange ved ikke, hvor de skal parkere, når de kommer her. Det kunne vi godt tænke os blev bedre, og at der blev tænkt på, hvor vores kunder skal holde. Det handler ikke kun om os som restaurant, men også de andre butikker her, men også dem, der besøger dem, som bor i eksempelvis lejlighederne i Kanalbyen, siger Euan.

At spå om fremtiden er svært, men Euan har drømmene på plads.

– Vi gør det allerede godt nu, og med det setup vi har nu, har jeg stor tro på, at vi kan blive endnu bedre. Hvorfor skal vi ikke gå efter at komme med i Michelin-guiden?, slutter Euan Donaldson.