DanskHåndbold, Divisionsforeningen/Tophåndbold og TV 2 er nået til enighed om en ny og økonomisk forbedret tv-aftale for både A- og U-landshold, liga, 1. division og pokalturnering for både mænd og kvinder. Aftalen løber fra 2025 til 2030.

Dansk håndbold vil også i de kommende år være massivt til stede på tv-skærmene hos danskerne. DanskHåndbold, Divisionsforeningen/Tophåndbold og TV 2 er nemlig nået til enighed om en ny og økonomisk forbedret tv-aftale for både A- og U-landshold, liga, 1. division og pokalturnering for både mænd og kvinder.

Aftalen begynder, når den nuværende udløber og gælder dermed fra 1. juli 2025 og løber til 30. juni 2030.

– Tv-aftalen med TV 2 er indgået på baggrund af deres bud omkring eksklusivitet for alle rettigheder og byder på en forbedret økonomisk aftale for håndbolden. Vi har altid haft et fantastisk samarbejde med TV 2. Faktisk er samarbejdet afgørende for håndbolden i Danmark. Vi har naturligvis store forventninger til den kommende aftale, og ser frem til det fortsatte solide samarbejde, siger administrerende direktør i DanskHåndbold, Henrik M. Jacobsen.

En hjørnesten hos TV 2
Hos TV 2 er man også begejstret for at kunne fortsætte med at sende dansk tophåndbold til de mange seere, som gang på gang tænder for tv-og streamingsignalet fra de danske haller. Præcis som man har gjort det siden 1998.

– Rettighederne til de danske håndboldligaer og landsholdene er en hjørnesten i TV 2s portefølje af sportsudbud. Håndbold er en markant del af vores DNA, og vi har i al beskedenhed Danmarks mest dedikerede og passionerede håndboldredaktion og nogle af verdens bedste folk til at producere de mange kampe. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan præsentere en ny aftale med et femårigt perspektiv, som giver mulighed for at tænde det lange lys og udvikle produktet yderligere, siger Frederik Lauesen, sportsdirektør på TV 2.

– Det, er jeg sikker på, er godt for alle, der brænder for håndbolden, og vi glæder os til det fortsatte samarbejdet med klubberne og landsholdene til gavn for de mange håndboldfans i Danmark, tilføjer han.

Håndbold er en god vare

Endelig glæder Divisionsforeningen/Tophåndbold sig over, at håndbold fortsætter med at være en populær vare blandt utallige tv- og streamingmuligheder.

– I en tid hvor danskernes tv-vaner rykker mod streaming, er det befriende og stærkt, at sporten – og i vores tilfælde håndbolden – stadigvæk er så god en vare, at den er interessant for en tv-station som TV2. Når det er sagt, glæder vi os til en ny fælles rejse mod den mere digitale tv-oplevelse, og vi ser ingen bedre partner at samarbejde med og udvikle os med end TV 2, siger direktør i Divisionsforeningen Tophåndbold, Thomas Christensen og uddyber:

– Næsten ingen kan huske håndbolden, før den kom på TV 2, og ingen partner har så meget overlap med vores kundegruppe som TV 2. Dansk håndbold har med både landshold og klubhold skubbet til seeroplevelsen. Vi er kommet tættere på spillerne, trænerne, dommerne og klubberne. Der kan ikke tegnes et mere perfekt makkerskab. Så vi er utrolig glade for, at vi fortsat skal dyrke partnerskabet med TV 2 indtil 2030.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/