Kim Vingelund er den nyeste tilføjelse til det danske krigsveteranlandshold i fodbold. Han er dybt inspireret af det unikke fællesskab, som holdet tilbyder. Efter en overbevisende samtale med landstræner Lars Wolff, fandt Kim projektets koncept yderst tiltalende.

Det danske krigsveteranlandshold i fodbold er et unikt samlingspunkt for veteraner fra tre essentielle kategorier: dem, der har pådraget sig skader i tjeneste, de, der nu er civile, og dem der stadig er aktivt tjenestegørende. Holdet fungerer som en platform, hvor disse veteraner kan samarbejde og støtte hinanden gennem sporten – både for at fremme rehabilitering og for at forebygge fremtidige psykiske og fysiske skader. Samtidig bærer de den ære og stolthed, det indebærer at repræsentere Danmark og Dannebrog.

Kim Vingelund, en af holdets nyeste spillere, ser frem til at deltage i holdets kommende træningslejr i Fredericia. Her får han mulighed for at opbygge relationer med sine holdkammerater, hvilket er en central del af holdets ethos. Udover det fysiske spil på banen, lægger krigsveteranlandsholdet stor vægt på det sociale samvær og kammeratskab, som er afgørende for holdets dynamik og ånd.

Kim, som selv er veteran og har en lang historie med fodbold, føler en stærk forbindelse til holdets målsætning.

– Jeg har været udsendt og ved, hvor vigtig en stærk korpsånd er på fodboldbanen, hvor vi som et hold fungerer som en enhed, meget lig den vi oplevede i Forsvaret, siger Kim Vingelund. Han ser frem til at bringe denne ånd ind i holdet og at bidrage med sin erfaring, både på og uden for banen.

Kim understreger vigtigheden af holdånden og sammenligningen med hans tid i Forsvaret.

– Der er en stærk følelse af kammeratskab, både når vi var udsendt og på kasernen. Jeg ser frem til at bringe min erfaring, gode råd, og lidt sort humor ind i gruppen. Jeg glæder mig til at dykke ned i den velkendte jargon og stil, og jeg har hørt, at der er planlagt nogle fantastiske arrangementer, tilføjer han med entusiasme.

Kim udtrykker sin begejstring for at være en del af landsholdet og værdsætter, at det ikke er geografisk begrænset. “Det er fantastisk, at vi kommer rundt i hele landet, og det er ikke kun folk fra det lokale område. Det bliver spændende at komme i gang, spille fodbold og vise, at vi er mere end blot tidligere udsendte soldater,” forklarer Kim.

Han påpeger også den stigende opmærksomhed, som krigsveteraner modtager landet over, og udtrykker tilfredshed med de tilgængelige tilbud.

– Selvom jeg er veteran, er der flere ressourcer og tilbud til rådighed, end mange er klar over. Det handler om at gribe chancerne. Nogle glemmer disse muligheder, men de er der. Jeg fik selv kendskab til dette tilbud gennem en tredjepart, og nu står jeg her, klar til at starte, siger Kim med et smil.

Krigsveteranlandsholdet ser frem til næste år, hvor der er planlagt en trenationersturnering i Vordingborg. Derudover er der også planer om et verdensmesterskab for krigsveteranlandshold, som forventes at finde sted i Fredericia i juni. For Kim og resten af holdet bliver disse begivenheder en chance for at vise deres færdigheder og den stærke ånd, der driver dem.