Den 1. november 2022 tiltrådte Jacob Falkenby i stillingen som ny leder af Madsbyparken, der dækker over Fredericia Idrætscenter, Monjasa Park, Minibyen og Madsby Legepark. Falkenby føler nu, at han er faldet på plads på den store arbejdsplads, og er begyndt at spille ind med ideer til udvikling af Madsbyparken. Eksempelvis vil han tage et kig på de parkeringsforholdene omkring Fredericia Idrætscenter.

Jacob Falkenbys kalender var i den første tid fuldstændig proppet. Han skulle mødes med en masse folk, der har noget at gøre på den ene eller anden måde med den arbejdsplads, som han leder, og derudover skulle han sætte sig ind i det hele.

Nu er det ovre, og Jacob Falkenby har i det store hele sat sig ind i det, og nu styr på, hvad der sker i de forskellige afkroge af det store kort over Madsbyparken, der pryder den ene væg på hans kontor, der dannede rammen om samtalen med AVISEN. 

Falkenby fortæller, at den seneste tid er gået med at gøre klar til åbningen udendørsaktiviteterne.

– Vi har åbnet Minibyen, og vi har åbnet Legeparken officielt. Nu begynder toget at køre, og boderne åbner. Der har allerede været stopfyldt i legeparken allerede inden den officielle åbning, og det er positivt.. Det store klatretårn åbner lørdag den 15. april, og der kommer lidt taler, og Madsby Legeparks Venner laver lidt aktiviteter der, siger Jacob Falkenby og fortsætter:

– Helt generelt har vi stort fokus på at få flere gæster i Minibyen, hvor der er 6-9.000 gæster på årsbasis normalt, men der vil vi gerne op på 15.000 gæster om året. Vi prøver at ændre vores togrute så det kører omme langs jernbanen, fordi det giver en længere tur og så bliver det mere naturligt at stå af i Minibyen, gå en tur der, og så tage toget tilbage ved næste afgang.

Efter en start, hvor det gjalt om at lære det hele at kende, har det nu ændret sig.

– Jeg er kommet godt ind i det nu, og set de fleste steder her og nu kan jeg sætte mit præg på, hvad vi skal arbejde med i det næste stykke tid. Det er kedeligt at tale med mig nu, da jeg faktisk har en holdning til tingene, siger Jacob og griner.

Nu bruges Jacob Falkenbys arbejdstid også på at tale med andre aktører om, hvordan de kan komme Madsbyparken til gavn, og hvordan Madsbyparken omvendt set kan hjælpe dem.

– Jeg arbejder på at få godt samarbejde med Fredericai Shopping, Visit Fredericia og de andre organisationer. Jeg vil høre, hvad de kan spille med ind i forhold til os, men også hvad vi kan hjælpe dem med. Før kiggede jeg mere ind i butikken, men nu kigger jeg mere ud. Eksempelvis har vi også et møde med de selvejende haller, hvor vi vil tale sammen og hjælpe hinanden. Det er noget jeg virkelig har ønsket, siger Falkenby.

En af de ting, som Falkenby specielt gerne vil kigge på, er parkeringsforholdene omkring Fredericia Idrætscenter, Monjasa Park og MesseC.

– Jeg kigger på selve området og ser hvordan samarbejdet er med eksempelvis MesseC og Fredericia Golf Club. Man kan måske forberede noget, hvor jeg blandt andet har talt med MesseC om parkeringsforholdene, hvor vi er enige om, at oplevelsen hos os og dem starter allerede når man kommer i bilen. Har vi eksempelvis taget alle parkeringspladserne her til noget, og har de har et BoatShow, så får de en dårlig oplevelse i MesseC til deres gæster. Vi kigger på, hvad vi kan gøre ved forholdene i dag, og kommer med løsningsforslag til, hvordan man kan forbereder det, siger Jacob Falkenby.

Jacob Falkenby er meget databaseret, og udefra det vil man i fremtiden komme til at se tiltag i Madsbyparken, der er på den baggrund. Efter at have brugt nogle måneder på at komme ind i tingene, kan Falkenby nu spille ind med ideer, og se på den daglige drift i det store område, hvor han blandt andet har fokus på parkeringsforholdene, der er et stort samtaleemne blandt de mange besøgende i området omkring Fredericia Idrætscenter.