Hans Esbjerg udfordrer mange musikalsk, MEN slipper han godt fra det denne gang? Har Hans Esbjerg taget munden for fuld? Ved manden, hvad han foretager sig, når han slipper så stærke kræfter løs? Tirsdag den 14. marts 2023 sker det igen, Hans Esbjerg har en gæst på scenen i Tøjhuset og ingen ved, hvad der vil ske, gæsten denne gang er, Chili Claus.

Chili Claus er uddannet pianist og musiker af guds nåde, spørgsmålet er, bliver det musik, smagsprøver på den stærke chili, en sludder for en sladder eller et miks af det hele? Måske smagsprøver til publikum på det hele?

AVISENS anmelder er nysgerrig og inviterede derfor Hans Esbjerg til en samtale, hvor jeg spørger om det er et møde med mennesket, musikken, chilien eller mennesket bag kunsten?

Hans lukker lidt op for, hvad der kan forventes, men posen tømmes ikke helt, men hvad musik betyder for Claus, bliver et af emnerne, der vil blive spillet noget og på mit spørgsmål om Chili vil spille på sav, siger Hans, det forventer han. Chili har før dirigeret et orkester, der spillede Tango Jalousi og samtidig skulle spise pepper, så det kan vel forventes, at Hans Esbjerg udsættes for det samme? 

Men Hans forventer det bliver hans musikalske baggrund, der fokuseres på og opgaverne som entertainer. Det lyser ud af Hans, at han ikke helt ved, hvad der sker, men der startes med musik og så finder Claus Wunderhits som han også kaldes nok på noget totalt uforudset. 

Mon ikke manden bag ting som Last Man Standing, Habanero vindstyrke 11, Scotch bonnet 6 spicy black, velgørenhed, kogebøger og meget andet finder på noget uforudset? Chili Claus er en farverig personlighed og solid entertainer i Danmark, og han har opnået en vis berømmelse internationalt på grund af sin passion og underholdende tilgang til chili og madlavning.

Claus hedder oprindelig Pilegaard til efternavn og er et rigtigt snakkehoved, så det bliver igen en spændende aften som med den første Music is my mistress forestilling, spørgsmålet bliver om Hans Esbjerg kan stoppe Claus? 

Et musikalsk talkshow er som en symfoni af underholdning, hvor værten fungerer som dirigent og gæsterne spiller hver deres instrument i en symfoni af sjov og musik. Det er som en jamsession, hvor musikerne improviserer og spiller sammen i en organisk og spontan musikalsk oplevelse. Kort sagt, et musikalsk talkshow er som en musikalsk legeplads, hvor sjov og musik går hånd i hånd, og hvor publikum kan blive underholdt og inspireret af musikere, sangere og entertainere i alle afskygninger.

Vi var med på første række sidst og det var sjovt, vi er også med den 14. marts klokken 20, men nok på sidste række, så anmelderen ikke inviteres på chilismagning. Det bliver stensikkert sjov, fis og ballade, samt masser af god musik. 

Poul Rand, Musikanmelder Fredericia AVISEN.