Middelfarteren og oliemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen har haft endnu et fremragende år med sin virksomhed, hvilket har bidraget til en indtjening på næsten en halv milliard kroner i det seneste år. Det skriver Jyllands-Posten.

Østergaard-Nielsen, som har tjent en anseelig formue på blandt andet salg af brændstof til skibsfart, rangerer konstant som en af Danmarks rigeste. Gennem hans selskab, Selfinvest, har han akkumuleret en formue, som i sidste år blev vurderet til at være 23,6 milliarder kroner.

Selvom hans succes er udtalt, synes Østergaard-Nielsen kun at blive rigere. Hans tankrederi, Uni-Tankers, har haft et særdeles produktivt år, der har ført til det største overskud i selskabets historie. Overskuddet beløber sig til 436 millioner kroner efter skat i regnskabsåret 2022/2023, skriver Jyllands-Posten.

Dette overskud er det højeste siden Uni-Tankers’ grundlæggelse i 1995. Over de foregående fem år har Uni-Tankers haft et samlet tab på 260 millioner kroner. Dette blegner i sammenligning med det nye overskud, som til dels kan tilskrives et omskifteligt marked, hvor efterspørgslen efter skibe overstiger udbuddet, da der er flere laster end tilgængelige skibe.

Uni-Tankers er en del af Torben Østergaard-Nielsens milliardkoncern, United Shipping & Trading Company (USTC), som er ejet af hans investeringsselskab Selfinvest. Selfinvest ejer også virksomheder som Bunker Holding og logistikfirmaet SDK Freja. Dette stærke netværk af selskaber har gjort Torben Østergaard-Nielsen til en central skikkelse i Danmarks erhvervsliv.