Middelfart Boldklub er tilbage i 2. division, hvor de har spillet to kampe. Den første endte uafgjort mod Aarhus Fremad, mens det i lørdags blev til en sejr mod Thisted på udebane. Holdets sportschef, Søren Godskesen, mener, at holdet har bygget videre på den vinderkultur, som blev skabt i oprykningssæsonen fra 3. division.

Aarhus Fremad, Thisted, Esbjerg, Fremad Amager og Nykøbing.

Det er Middelfarts første fem kampe i 2. division. Med to af dem overstået har de hentet fire point, hvilket er mere end godkendt for oprykkerne.

– Det har ikke været nemme hold, vi er blevet matchet imod. Men når jeg tænker over vores lodtrækning og de første runder, ser det ud til at være en stor udfordring på papiret. Især når vi står over for formodede favoritter som Esbjerg og spiller ude mod hold som Nykøbing. Men jeg mener, at vi har skabt en vinderkultur over det sidste halvandet år, og vi bringer den ind i denne nye division. Kontinuitet har været afgørende for os, siger Godskesen.

Efter halvandet år med Anders Jensen som træner, tog Middelfart efter sidste sæson afsked med ham. I stedet blev Kristoffer Johansen ansat.

– Skiftet har været glidende. Der var et solidt fundament, som den nye træner kunne bygge videre på. Værdierne, som vi har baseret vores hold på, er stadig intakte. Han er i færd med at bygge videre på det, forklarer Søren Godskesen.

Op til denne sæson har Middelfart sagt farvel til blandt andre Denis Fazlagic, Peter Hansen, Mathias Høgsholt og Lester Hayes III. Men til gengæld har de fået tilgang af Rasmus Jepsen-Jacob, Søren Møller, Mikkel Blåholm og sikret sig Robert Kakeeto på en permanent aftale.

– Vi ser på muligheden for at tilføje flere spillere. Det er vigtigt for at sikre konkurrence og ansvar i holdet. Vores trup er lidt for smal lige nu, siger Søren Godskesen.

På podcastmediet Mediano, hvor de tidligere på sommeren havde en podcast om 2. division, blev det sagt, at Middelfart ikke ville melde en målsætning ud endnu. Det uddyber Godskesen.

– Vi skal have vores hold på plads først. Vi ved ikke, hvad vi har endnu, og det er derfor. Vi har en nogenlunde idé om niveauet hos de andre hold, men det handler om os selv, forklarer han.

Har I p.t. niveau til at overleve i 2. division?

– Ja, lyder det prompte fra Søren Godskesen.

Sportschefen understreger, at fokus er på Middelfart Boldklub og ikke så meget på modstanderne.

– Vores mål er selvfølgelig at præstere godt, og vi arbejder med 100 procent dedikation. Selvom vi ser på vores modstandere, har vi hovedsageligt fokus på os selv og vores egen udvikling, slutter Søren Godskesen.

Med vinderkulturen taget med fra sidste sæson, er Middelfart godt i gang med den nye sæson i 2. division, som holdet rykkede ud fra i sæsonen 2021/22 efter en skidt efterårssæson. Siden har klubben sat en ny retning med en yngre grundstamme på holdet og en ny stil implementeret. Nu venter en genetablering i 2. division, som er godt i gang med fire point i de første to kampe.