Fredag klokken 18:45 mødes Middelfart med Esbjerg i en af sæsonens største kampe på Middelfart Stadion. Klubben håber på at tiltrække over 1.000 tilskuere.

Esbjerg har oplevet en svær tid. Først rykkede klubben ned i NordicBet Ligaen, og en oprykning i første forsøg udeblev. I deres anden sæson blev den kontroversielle Peter Hyballa ansat. Med en amerikansk ejerkreds i baggrunden, der også skabte intern uro, forværredes situationen. Hyballa blev hurtigt en saga blot i EfB, men holdet rykkede yderligere ned i 2. division. I den forgangne sæson mislykkedes Esbjergs forsøg på at rykke op i NordicBet Ligaen. Derfor befinder de sig denne sæson i 2. division, hvor Middelfart er blevet promoveret til.

I de seneste sæsoner har nogle af Esbjergs fans skabt tumult på stadions. Det gjalt blandt andet i sæsonens sidste kamp mod Kolding, som medførte, at Esbjerg fik en hård straf med en bøde på 75.000 kroner samtidig med, at de skulle spille deres første hjemmekamp i denne sæson uden tilskuere.

Af den grund vil sikkerhedsforanstaltningerne blive skærpet i forhold til en almindelig kamp i Middelfart.

– Vi gør vores forberedelser. Stadionet er indrettet således, at udebanetilskuere har deres egen sektion. Men vi ønsker ikke at overdrive bekymringerne. Sidste gang Esbjerg besøgte os, opførte deres fans sig respektfuldt, og det forventer vi sker igen, siger Middelfart Boldklubs sportschef, Søren Godskesen.

Godskesen husker ikke, at Middelfart Stadion tidligere har haft opdelte sektioner, men ser det som en nødvendighed denne gang. Han forventer dog ikke, at Esbjergs fans vil skabe uønskede episoder, og derfor er der lagt op til i den vestfynske by.

Søren Godskesen ser frem til kampen og håber, at Middelfarts borgere vil støtte op om byens fodboldhold, som har indhentet fire point i de første to kampe.

– Jeg håber på mere end 1.000 tilskuere. Det ville være første gang i mange år for en divisionskamp i Middelfart. Jeg har bemærket en Esbjerg-fanside på Facebook, hvor de forventer, at 500 Esbjerg-fans vil deltage, men det virker optimistisk. Det nøjagtige antal er svært at forudsige, men vi ser frem til en stor fodboldfest, afslutter Søren Godskesen.

Trods Esbjergs status som 2. divisionshold har klubben stadig et fuldtidssetup, og flere prominente spillere på holdet. Deres fans bakker også stadig talstærkt op om traditionsklubben fra postnummeret 6700.

Fansene kan glæde sig over, at Esbjerg har formålet at holde på mange af holdets profiler til trods for deres status som 2. divisionshold. Det gælder eksempelvis Mads Larsen, Emil Holten, Elias Sørensen og Nicklas Strunck, der alle tidligere har vist sig frem på en højere hylde. Det gør også, at de er favoritter til at rykke op i denne sæson, og der venter derfor Middelfart en svært opgave.

Kampen mellem Middelfart og Esbjerg fløjtes i gang fredag klokken 18:45.