De Konservatives gruppeformand, Tommy Rachlitz Nielsen, har fra sidelinjen fulgt med i sagen omkring Gothersgade 20b i Fredericia. Han mener ikke, at de tidligere medarbejderes forhold var i orden.

Rachlitz har kunnet følge sagen om Gothersgade 20b på afstand. Han har set, at tidligere medarbejdere ikke har følt sig særlig godt behandlet, og det har gruppeformanden det ikke godt med.

Tommy Rachlitz Nielsen. Arkivfoto.

– Vi har arbejdet under forkastelige fysiske rammer! Det er ikke korrekt, at der er to vinduer på hvert kontor. Der er kun ét, og i flere tilfælde kunne de i bedste fald ikke åbnes. På flere kontorer regnede det så voldsomt ind, at vi bogstaveligt talt havde spande under vindueskarmen og håndklæder på gulvene. Det samme i vores kantine. Der faldt loftplader ned, hvor det var rent held, at de ikke ramte en medarbejder!, fortæller en tidligere medarbejder til AVISEN.

Læs også: Venstre: Det er rigtig skidt

Det er også beskrevet, hvordan tidligere medarbejdere på matriklen har fået stød, og nogle har fået åndedrætsbesvær af at arbejde der.

– Jeg vil gerne slå fast, at det ikke er forhold, der er i orden. De forhold, der er beskrevet, er ikke noget, vi skal byde medarbejdere i Fredericia Kommune, understreger Tommy Rachlitz Nielsen.

Hvad man eventuelt kan gøre ved det nu er begrænset, er hans vurdering.

– I første omgang vil jeg ikke tro, at vi kan gøre meget politisk, da det ikke ligger hos os, og jeg tror, at vi kan gøre endnu mindre nu, eftersom der ikke sidder nogen i bygningen længere, da den er til salg. Men det gør det ikke forholdene bedre, siger Tommy Rachlitz.

Susanne Eilersen har udtalt, at sagen skal have konsekvenser, hvis det står til hende, men det vil Rachlitz ikke vurdere, fortæller han.

– Vi er i Konservative ikke repræsenteret i Teknisk Udvalg, der har med sagen at gøre, og jeg skal derfor have læst helt op på det, før jeg kan danne mig det fulde overblik over, om det skal have konsekvenser, siger Tommy Rachlitz.

Læs også: Socialdemokratiet ønsker en redegørelse

Én ting er dog sikkert: Tommy Rachlitz håber ikke, at der kommer en lignende sag.

– Jeg håber virkelig, at man har lært af det her. Det er ikke i orden det, der er foregået. Det duer simpelthen ikke, at man ikke videregiver vigtige informationer og ikke handler på dem. Medarbejdere skal ikke sidde under sådanne forhold, slutter han.

Læs også: Topchefer vidste besked

Direktør: Ledelsesgangen har haft kendskab til tilstanden

René Olesen bekræfter, ligesom aktindsigten viser, at der på ledelsesniveau har været kendskab til tilstanden i Gothersgade 20b.

– Der har på ledelsesplan i kommunen været et generelt kendskab til bygningens tilstand, siger René Olesen.

Direktøren afviser, at politiske udvalg har haft skaderne oppe at vende. På det overordnede plan mener Olesen dog, at byrådet har en generel kendskab til bygningens tilstand.

Til gengæld oplyser Olesen, at der er medarbejdere, som har haft klaget over indeklimaet grundet migræne eller andre relaterede symptomer. 

Læs hele artiklen her: