FC Fredericia havde spillet en første halvleg på det jævne og givet store chancer væk til Næstved. Et mål i første halvlegs sidste aktion bremsete dog deres taktiske overvejelser.

4-1 viste måltavlen på Monjasa Park, da opgøret mellem FC Fredericia og Næstved var færdigspillet. Det var dog ikke lutter lagkage, som cifrene kunne antyde. Forinden var der 90 minutter, hvor FC Fredericia, særligt i første halvleg, var under pres og var heldige, at de ikke kom bagud.

– Jeg er selvfølgelig tilfreds med resultatet og vores effektivitet, da Næstved var lige så meget i feltet som os. Vi var kyniske og står godt individuelt. Vi er godt klar over, at vi spillede på det jævne, og vores opbygningsspil havde for mange fejl. Vi skulle forsvare omstillinger imod os, da vi smed bolden væk på uheldige steder. Derfor var vi meget glade for, at standardsituationer løste det for os med to mål. Kampen åbnede sig i anden halvleg, og vi kunne spille i mellemrummene, men det blev aldrig en kamp på højt spillemæssigt niveau, siger FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen.

Pausen lignede en, der var kærkommen for FC Fredericia. Holdet havde haft udfordringer defensivt og i opspillet begået mærkværdige fejl. Pludselig blev planerne dog ændret, da Frederik Carstensen dukkede op i feltet og scorede til 1-0 efter et langt indkast fra Tobias Bach.

– Jeg overvejede flere udskiftninger i pausen. Målet dæmpede dog lysten til det, og det jeg manglede, var at få styr på boldomgangen, da jeg synes, at det gik for langsomt. Afleveringerne var lidt tunge. Næstved skabte problemer for os, og det blev en lige kamp, selvom vi vandt 4-1. Det minder lidt om os fra sidste sæson, hvor det kunne have været os i Næstveds sted, siger Hansen.

https://crossbridge.dk/

Næstved spillede med et højt pres, især i første halvleg. Det var dog ikke noget, der kom bag på FC Fredericia, som ikke lignede et hold, der var parat til det.

– Vi blev ikke overrasket over det, men vi håndterede ikke deres pres godt. Kvaliteten manglede. De kom med godt gå-på-mod og var stærke offensivt, og de lykkedes med presset, fordi vi var for dårlige med bolden. Tænk at vi ikke er tilfredse, selvom vi vandt 4-1, konstaterer Michael Hansen.

De tre point kan ingen tage fra FC Fredericia. På fredag venter en topkamp på Monjasa Park mod SønderjyskE.

– Vi kan bruge dette resultat positivt, da det er fantastisk, og vi ser frem til en god oplevelse på fredag. Men vi skal spille bedre, hvis vi skal have noget med hjem, siger Michael Hansen.

FC Fredericias pointgennemsnit er imponerende højt. Et snit på to point pr. kamp er normalt mere end rigeligt for at rykke op. 11 kampe inde i sæsonen har FC Fredericia et gennemsnit på 2,09, men det overgås af AaB og SønderjyskE.

– Det er virkelig flot. Jeg synes ikke, vi er klar til at befinde os så højt oppe endnu, men vi er effektive, og modstanderne misser store chancer imod os. Både i dag og mod Kolding var der store muligheder imod os, hvor der ikke blev scoret. Vi skal forbedre os i den fase, hvis vi vil beholde vores position, når grundspillet er færdigt, forklarer Michael Hansen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Gang på gang har Hansen fastslået, at han ikke fokuserer på tabellen, men “bare” målrettet går efter top-6. Med en aktuel tredjeplads, tæt på oprykningspladserne, kunne det være oplagt at ændre målsætningen. Men det sker ikke lige nu.

– Vi skal igennem grundspillet, og vi vil sikre os top-6 så hurtigt som muligt. Vi vil gerne være så tæt på toppen som muligt, og det lykkes os indtil videre. Derfor er der ingen grund til at ændre noget, før grundspillet er over. Der kommer også et transfervindue i januar, men jeg er mere optaget af, hvordan vi skal klare de næste syv kampe inden vinterpausen, end jeg er af det kommende transfervindue, slutter Michael Hansen.