Fredag den 23. juni er TrygFondens kystlivreddere tilbage på Fredericia i Østerstrand og klar til en sæson, der forhåbentlig byder på mange gode badedage.

Livredderne holder øje med badegæsterne på Fredericia Østerstrand hver dag kl. 10-18 frem til den 16. august. Børn og voksne er velkomne til at komme forbi tårnet til en snak med livredderne, der gerne fortæller om forholdene på stranden og giver gode råd om badesikkerhed.

Traditionen tro åbner livreddertårnene på strandene i hele landet på dagen, hvor skolebørnene går på sommerferie. I anledning af, at TrygFonden Kystlivredning i år kan fejre sit 25 års-jubilæum, byder livredderne på hindbærsnitter til de første badegæster på alle 35 strande og havnebade på åbningsdagen. Vejrudsigten tegner til, at det bliver en forrygende start på badesæsonen, og livredderne håber derfor at møde rigtig mange på strandene i år.

– Livredderne har trænet hårdt hele foråret, og de glæder sig meget til at komme ud på strandene og møde badegæsterne. En vigtig del af livreddernes job er at forebygge, at ulykkerne sker, og hjælpe badegæsterne til at færdes sikkert i vandet. Så kom endelig forbi livreddertårnet til en snak, når du er på stranden. Livredderne viser gerne deres livredderudstyr og fortæller om deres arbejde, og de er naturligvis klar til at træde til, hvis der er badegæster, som har brug for hjælp, fortæller René Højer, projektchef i TrygFonden.

Lær børnene at svømme og at være trygge i vandet

René Højer opfordrer samtidig forældrene til at bruge sommeren til at gøre børnene trygge i vandet. Hos livredderne kan man få inspiration til lege og øvelser, som hjælper børnene til at blive mere sikre i vandet og lærer dem, hvordan man redder sig selv og andre.

– Det er vigtigt, at børn lærer at svømme, fra de er små, så de kan begå sig sikkert i vand. Vi ved, at det kun er ca. halvdelen af befolkningen, der mener, at de er svømmeduelige og dermed kan svømme 200 m i ét stræk. Samtidig har hver fjerde dansker været tæt på at drukne. Derfor gør vi meget i løbet af badesæsonen for at inspirere og vejlede forældrene til sjove og lærerige lege og øvelser i vandet. Så man skal endelig spørge livredderne til råds og kigge på det materiale, som livredderne har med ud på strandene, siger René Højer.

I 2022 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.469 indsatser, hvoraf de 22 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

Tag til en strand med livreddere

I år har TrygFonden Kystlivredning livreddertårne på 35 strande i hele landet, og skal man på stranden, opfordrer livredderne til, at man vælger en strand med livreddere.

Alle kan blive overrasket i vandet, og farlige situationer kan opstå på et øjeblik. Derfor anbefaler vi, at man er yderst opmærksom på hinanden – særligt på børnene – og på hvordan vinden og vandet opfører sig, da selv små ændringer i vejret kan påvirke badeoplevelsen. Livredderne holder hele tiden øje med både badende, vand- og vejrforhold, så de kan guide badegæsterne til den mest trygge dag på stranden og træde til, hvis man får brug for hjælp. Så vælg meget gerne en strand med livreddere, når du og familien skal i vandet, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

Se, hvor TrygFondens kystlivreddere bemander livreddertårnene her.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er til stede på 35 strande og havnebade hver dag kl. 10-18 fra den 23. juni, hvor skolernes sommerferie begynder, og frem til den 16. august. Havnebadene ved Fisketorvet og Islands Brygge i København samt havnebadet Aarhus Ø er åbne hver dag frem til og med den 31. august.