Opførelsen af endnu en Lidl-butik i Fredericia er i fuld gang. Den nye butik vil være beliggende på Gl. Landevej i Snoghøj i et område, der allerede er tæt pakket med konkurrerende supermarkeder. Så hvorfor vælge at bygge et helt nyt supermarked lige her? AVISEN har spurgt Lidl og fået svaret.

Mens Fredericia har oplevet en række lukninger af supermarkeder i den seneste tid, ser det ud til, at Lidl tager en modstrømsstrategi og udvider deres tilstedeværelse i byen. Spar på Prangervej og Aldi på Treldevej har begge lukket, ligesom Aldi på Strevelinsvej lukker. Fakta har desuden lukket på Vejlevej og på Erritsø Bygade, efter at Fakta-butikkerne landet over er blevet omdannet til Coop 365.

Disse lukninger har efterladt visse områder af byen, såsom Treldevej, uden et nærliggende supermarked. Trods disse tilsyneladende attraktive muligheder for ekspansion, har Lidl i stedet valgt at åbne en ny butik på Gl. Landevej i 2024.

På Gl. Landevej i Snoghøj er gravemaskinerne allerede i fuld gang, og området summer af aktivitet. Entreprenørerne har travlt med at forberede jorden og rive eksisterende bygninger ned for at gøre plads til det kommende Lidl supermarked. Det er et synligt tegn på den forandring, der er på vej i byens detailhandel.

Allerede inden lukningen af supermarkeder rundt omkring i Fredericia, har der været efterspørgsel fra borgere om at brede supermarkederne mere ud. Lidl er dog ikke interesserede i områder som Treldevej og Kanalbyen.

– Opførelsen af vores kommende butik nær Snoghøj betyder, at vi har to butikker i Fredericia, og mener vi, at vi med disse to butikker kan dække hele byen – og derfor har folk optimal mulighed for at handle i vores butikker, fordi de to placeringer har den bedste tilgængelighed i byen, siger udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl, Mads T. Nielsen.

Dermed må indbyggerne i Fredericia væbne sig med tålmodighed, hvis de håber på yderligere supermarkeder i andre områder af byen. Selvom der er blevet luftet forslag om nye butikker, eksempelvis i området omkring Treldevej, hvor Aldi tidligere lå, eller i det spirende Kanalbyen, er disse planer ikke konkretiseret endnu. Dertil er udviklingen af supermarkedsliggende en længere proces, der involverer lokalplaner, ejendomsforhandlinger og byggeri. Så selvom behovet for nye butikker kan være til stede i bestemte dele af byen, vil det kræve tid at omsætte disse ønsker til virkelighed.