Krigsveteranlandsholdet i fodbold er samlet i Fredericia i disse dage, og det kommer der mere af i 2024. Landstræner, Lars Wolff, oplyser, at Krigsveteranlandsholdet kommer til at holde VM til næste år i juni med opbakning fra blandt andet Fredericia Kommune.

Krigsveteranlandsholdet samles forskellige steder i Danmark i løbet af året. Et af de steder er i garnisonsbyen i Fredericia, som før har været vært for landsholdet, der også har Lars Wolff fra Fredericia som landstræner.

Han har kaldt holdet sammen i disse dage, hvor det står på sociale aktiviteter, da landsholdet har fået nye spillere, og spillerne skal derfor lære hinanden bedre at kende, og det skal ske ved samlingen i Fredericia.

Holdet skal sammentømres, og det især med henblik på VM næste år, som er kommet i stand via opbakning fra blandt andet Fredericia Kommune, Ryes Kaserne og de lokale fodboldklubber i Fredericia.

– Vi var for nylig i Norge til en trinationersturnering, og i den forbindelse bød vi ind på det og sagde, at det var vores tur til at afholde en slags VM. Vi har økonomien bag, og vi kan i juni invitere 6-8 hold til Fredericia. De skal indlogeres på Ryes Kaserne, og planen er, at de skal spille puljekampe i KFUM og F’erne alt efter setuppet, og semifinale, bronze og finale spilles på Monjasa Park, siger Lars Wolff.

Ved tidligere lejligheder har Lars rost samarbejdet med Fredericia Kommune, og nok en gang giver de en hånd med.

– Vi har stor velvillighed fra Fredericia Kommune og nabobyerne. Folk vil det gerne; DBU har været inde over også på fx flagdag og fortalt vores historie, og jeg synes, at det bliver mere og mere anerkendt, og derfor fortsætter vi med det, fortæller Lars Wolff.

Generelt set bliver Lars Wolff og Krigsveteranlandsholdet taget imod med åbne arme, når de spørger om en håndsrækning fra potentielle samarbejdspartnere.

– Vi føler, at når vi kontakter nogen, som vi gerne vil have hjælp fra, så hjælper de os, siger Lars Wolff.

Forude venter praktisk arbejde, og ikke mindst det sportslige arbejde for Lars som landstræner.

– Vi ved, at vi har en trinationersturnering i Vordingborg næste år, som vi bruger til opvarmning, og der arbejder vi hen mod juni og gør os bedst muligt klar, siger Lars Wolff og slutter:

– Bestyrelsen arbejder med det praktiske, og vi arbejder mod noget over seks dage i juni, og vi arbejder på at skabe så meget omtale som muligt af det. Jeg håber, at mange vil kigge forbi, når vi spiller.

Om Krigsveteranlandsholdet:

Det Danske Krigsveteranlandshold består af veteraner fra de tre grupper; skadede veteraner, civile veteraner og tjenestegørende veteraner, som benytter hinanden gennem fodbolden som sport, til at rehabilitere, hjælpe og forebygge psykiske og fysiske skader, mens de endnu engang repræsenterer Danmark og Dannebrog.