Fredericia Kommunes 14 shelters fik mange besøg i 2022. Tal fra kommunens bookingsystem viser, at flere end 2.500 bookede overnatning.

Frisk luft, fantastisk natur og en forrygende nattesøvn.

Så kort kan en overnatning i et shelter opsummeres. Sådan en oplevelse var der mange, der benyttede sig af i 2022. Hele 2.538 personer tilbragte natten i et af de 14 kommunale shelters.

Tommy Rachlitz Nielsen. Foto: AVISEN

– Den flittige brug af shelters vidner om, at der er stor interesse for naturen og friluftsliv, og vi oplever, at mange familier ser friluftslivet som en måde at få mere nærvær, fred og ro ind i hverdagslivet. Vores shelterpladser giver netop mulighed for friluftsliv og er med til at give flere borgere og turister gode oplevelser i vores natur, så jeg er selvsagt glad for at kunne se, at den mulighed også bliver benyttet i stor stil, siger Tommy Rachlitz, formand for Klima-, Energi- og Miljøudvalget.

Fredericia Kommune har de senere år arbejdet på at få etableret sovepladser i det fri. Der er i dag 14 shelters fordelt på fire shelterpladser.

I 2020 blev der etableret et bookingsystem, der giver mulighed for at booke overnatning, så man er sikker på, at pladsen ikke er optaget.

Susanne Eilersen Foto: AVISEN

Et super tilbud til turister og fredericianere

Det mest populære shelterområde i 2022 var Trelde Næs Syd, hvor knap tusind bookede overnatning.

– Det er et super tilbud til både fredericianere og turister. Er man eksempelvis på vandre- eller cykeltur, så er det rart at vide, at man har booket en overnatningsplads, så man er sikker på, at der er ledig plads. Det er dejligt med et lunt hotelværelse, men der er også nogle ferieformer, der passer bedre til shelterovernatning, ligesom der er mennesker, der sætter pris på en anden oplevelse. Det er vi glade for, at vi også kan tilbyde, siger Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget.

Overnatninger:
Opgjort for 7/12 2021 til 13/12 2022