KIF Kolding vandt sikkert lokalopgøret mod Fredericia Håndboldklub med 35-31. Dermed er koldingenserne sikrer på at ende i top-5.

Kampen har været et tilløbsstykke på de sociale medier. Drillerierne har været mange, og med 3.139 tilskuere på lægterne, var kulissen også sat. I Sydbank Arena fortsatte den drilske stemning blandt fangrupperingerne.

KIF-fansene viste et banner med teksten: “40 år uden konkurs og nedrykning”, mens FHK-fansene havde medbragt et banner med teksten “Hvor er jeres penge, Hjermind? #låntefjer” efterfulgt af kast med fjer.

På banen var det KIF, der var i teten. Bortset fra ved stillingen 1-0 på mål af James Junior Scott var hjemmeholdet i front. I starten skyldtes, at FHK ikke kunne nedkæmpe et aggressivt KIF-forsvar, der bag sig havde en keeper, der stod godt i form af Magnus Brandbyge.

– De første 10-12 minutter er jeg utilfreds med , og vi spillede ikke som et hold i angrebet og kommer ikke hurtigt nok tilbage. Derfor kom KIF hurtigt foran med fire mål og set over hele kampen er det forskellen, sagde FHK-træner Gudmundur Gudmundsson efter kampen.

Gudmundsson tog hurtigt konsekvensen af kampens indledning. Han tøvede ikke med at tage en timeout efter ti minutter ved stillingen 7-4. Islændingen kommanderede syv mod seks, som var nøglen mod Ribe-Esbjerg i den seneste kamp, og ind igen kom Nicolaj Nørager og Kristian Stoklund.

For KIF gjorde Erik Toft, hvad der passede ham. Nordmanden sendte den ene tordenhammer efter den anden i kassen, og konsekvensen blev Thorsten Fries måtte lade sig udskifte 18 minutter med to redninger på 14 forsøg. På det tidspunkt var stilingen 12-7.

Indskiftningen af Emil Tellerup ændrede for en kort bemærkning kampbilledet. FHK fik reduceret til 12-11, men så strammede KIF grebet og gik til pause foran 19-15 efter, at Kristian Stoklund i halvlegens sidste sekund brændte straffekast.

Igen i anden halvlegs indledning trak KIF yderligere fra. Stillingen efter 37 minutter var 24-18 til hjemmeholdet,.

– I starten af anden halvleg lavede vi for mange tekniske fejl, og det gjorde vi ikke fik mere ud af kampen, sagde Gudmundur Gudmundsson efter kampen.

adp-as.dk

Som kampen skred frem begyndte FHK at få lukket mere og mere af for KIF. Derfor forlangte hjemmeholdets træner Kristian Kristensen på kort tid to timeouts. Den sidste ved stillingen 26-23 med et kvarter igen, og det fik ændret kampen igen.

KIF gik ikke i panik, og FHK lavede tekniske fejl i afgørende momenter. Derfor kom fredericianerne ikke tæt på.

– Det var en anderledes kamp, da det var meget syv mod seks for begge hold, der scorede næsten hver gang, men problemet var de kom foran med 4-5 mål og så kom vi ikke tæt på. Forsvaret blev bedre i de sidste 15 minutter fornemmer jeg ,men vi lavede for mange tekniske fejl og brændte for mange store chancer, men særligt starten på begge halvlege kostede os muligheden for at vinde, sagde Gudmundur Gudmundsson.

Kampen endte med en KIF-sejr på 35-31. De kunne lade derfor lade sig hylde for en sejr i lokalbraget, der blev lidt af en uskøn affære, da begge hold spillede syv mod seks i store del af opgøret, som også blev præget af en del tekniske fejl af FHK, som der normalt ikke begåes. Med tilråbet “God tur hjem” kunne KIF-fansene tage hjem med armene over hovedet, mens FHK-fansene kunne tage turen retur til Fredericia slukøret.

Resultatet betyder, at FHK er sikrer på at ende på syvendepladsen i grundspillet, mens KIF kæmper for at ende på fjerdepladsen. For begge holds vedkommende resterer der en kamp tilbage af grundspillet.