Seneste  analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) viser med al tydelighed at udviklingen på folkeskoleområdet i Fredericia er på vej i en helt forkert retning.

I Fredericia har 18,5 % af afgangseleverne ikke bestået dansk og matematik. Fag som er afgørende for om børnene kan komme videre til en ungdomsuddannelse. Undersøgelsen viser en stigning som er 6,3 procentpoint højere end perioden 2016-2019.

Det kan på ingen måde være tilfredsstillende og derfor skal vi have en grundig politisk debat om måden, som vi forvalter vores folkeskole på.

Andre kommuner viser fremragende resultater ved målrettede investeringer og udviklingsarbejde.

I Fredericia fremtræder skoleområdet som en “hellig ko” der helst ikke må forstyrres. I SF hverken kan eller vil vi acceptere den nedadgående udvikling på folkeskoleområdet.

Privatskolerne har kronede dage og en fremgang, som i nogen grad afspejler de mindre gode resultater på nogle kommunale skoler.

Vi ved med sikkerhed at der er en del forældre som vælger privatskole af nød. Skolevalget træffes i bekymring for om folkeskolen i Fredericia kan sikre deres barn en god basisskolegang, det er helt galt! Vi skal i SF optik turde tage en fordomsfri dialog med forældre, elever og lærere om Fredericias folkeskole i fremtiden.

Vi skal turde spørge forældre som har børn på venteliste til privatskole, hvorfor de vælger folkeskolen fra. 

Vi skal have vilje prioritere at investere politisk og økonomisk i vores børn, hvis vi vil være “børnefamiliernes første valg”. I den proces kan vi ikke have “hellige køer”.

På vegne af SF Fredericia 

Malene Søgård-Andersen, suppleant byrådet
Connie Maybrith Jørgensen, byrådsmedlem