Tre rottweilerhvalpe fra en dyreværnssag på Fyn er klar til få nye hjem. De resterende hunde fra sagen var desværre så plagede af fysiske skavanker, at de måtte nødaflives. Video viser de overlevende hvalpe i fuld vigør på internatet i Ejby.

Efter en alvorlig dyreværnssag på Fyn, hvor otte rottweilere blev reddet i et samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og Fyns Politi, er tre hvalpe nu klar til at finde nye hjem. Dyrenes Beskyttelse har efter en omhyggelig vurdering og behandling på Fyns Internat måttet nødaflive de resterende fem hunde på grund af alvorlige fysiske skavanker.

– Det er altid hårdt, når vi må erkende, at ikke alle dyr i sådanne sager er raske og stærke nok til at få et godt og sundt liv, men vi har gjort alt, hvad der stod i vores magt for at redde rottweilerne. Nu har fem af dem fået fred, og vi er glade for, at de sidste tre hvalpe har det godt, siger Lene Frahm, internatleder på dyreinternatet på Fyn.

Hundene blev fjernet fra en bekymrende situation i starten af april, efter at en borger havde slået alarm til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Men tre voksne og to rottweilerhvalpe var altså i så dårlig tilstand, at der ikke var nogen vej udenom at aflive dem. Beslutningen blev taget på baggrund af flere dyrlægefaglige vurderinger, blandt andet en ekstern specialist.

– Hundene led af alvorlige fysiske lidelser, herunder problemer med knæ, albuer, hofter og korsbånd, som ikke kunne behandles effektivt, siger Anders Højgaard Tølbøll, dyrlæge hos Dyrenes Beskyttelse.

Hvalpe reddet fra meget skidt situation

De tre hvalpe har levet deres først 19 uger under helt utrolig dårlige kår. Det stod allerede klart, da Dyrenes Beskyttelses frivillige dyrereddere rykkede ud til adressen efter henvendelsen til vagtcentralen.

– De otte hunde var tydeligt undervægtige og havde brug for akut hjælp, fortæller Anders Højgaard Tølbøll

Derfor alarmerede Dyrenes Beskyttelse Fyns Politi, der også rykkede ud med det samme. På adressen blev der fundet en død hvalp, og en anden blev aflivet på stedet, men de resterende otte hunde blev taget med og overdraget til Dyrenes Beskyttelse efter et par dage i politiets varetægt. Politiet udtaler, at der er tale om en meget grov sag, hvor hundene er behandlet groft uforsvarligt med karakter af mishandling.

De otte slemt tilredte rottweilere satte medarbejderne på Fyns Internat på overarbejde:

– Selvom sagen er trist, er vi glade for, at vores dedikerede team på Fyns Internat med det samme mødte ind for at hjælpe hundene. Det gør en stor forskel med mange dygtige hænder, når man tager imod otte hunde i så dårlig stand, siger Lene Frahm, internatleder på Fyns Internat.

Dyrenes Beskyttelse har delt video og billeder af de tre hvalpe og opfordrer nu interesserede adoptanter til at kontakte Fyns Internat for at lære mere om hundene og processen for adoption.