Jakob Ellemann tog én for holdet, han trådte tilbage som Venstres leder, at sige han er skyld i sin egen politiske død, er som at give Titanic skylden for isbjerget. Venstre har gennem 25 år, gradvist forvandlet sig fra en borgerlig frihedsforkæmper til en vaffelbagende, konsensussøgende “ven” af alle og enhver.

Venstre har lagt oprindelige mærkesager i fryseren. Et parti, der råbte “mindre stat, mere frihed!”, er nu mere optagede af at bygge broer til stort set alle – inklusive Socialdemokratiet. Deres skattereform, blev til et tandløst skattestop, og deres forsvarspolitik er gået fra stærk til svag som en dårlig café latte.

Venstre hældte til Angela Merkels “Wir schaffen das!”-tilgang, de dansede efter EU-Kommissionens pibe uden at ryste i europæiske anliggender. Venstre kastede, Inger Støjberg under bussen for at gennemføre den politik de bad hende om.

Claus Hjort Frederiksen med den skarpe pen og klare holdninger, en polariserende figur for nogle, men en stærk og trofast stemme inden for sit parti og koalitionen, fik ingen opbakning fra det brede bagland i det cirkus der forsat kører.

Kort tid efter, kunne Venstres støtter kun se til, mens venstrefløjen på Christiansborg samlede sig som en skjoldmure omkring Mette Frederiksen. I modsætning til Støjberg, undgik hun et opgør i Rigsretten.

Troels Lund Poulsen er den nye kaptajn, arver ikke et skib, men en tømmerflåde. Kan og vil partiet gøre en U-vending og finde tilbage til sine borgerlige og liberale rødder. Næppe, Liberal Alliance er meget glade for Venstres store svigt, det har gavnet os, men ikke det borgerlige fællesskab.

Venstre, det politiske svar på et one-hit-wonder i musikken, har i 25 år har smidt sine kerneværdier væk for at blive en ‘lyserød skal’, på sin vej til undergang.

Liberal Alliance er nu det eneste parti, der vægter borgerlige værdier som lave skatter og begrænset stat.

Liberal Alliance gør ikke, som Venstre kur til Socialdemokraterne på velfærdspolitik, hverken i lokal politik eller landsdækkende. Du kan godt, er forsat det Liberale motto.

Ellemanns og Venstres politiske ‘død’ ikke var selvmord; det er langvarig forgiftning af Venstres egen identitetskrise, Venstre er nu en borgerlig politisk zombie med en personfikseret lokal og landspolitik uden hensynstagen til “Almenvellets bedste”. Kort sagt Wagner-opera nedkogt til en 3-minutters popsang.

Poul Rand, Lokalformand Liberal Alliance i Fredericia.