Cecilie Roed Schultz (Ø) er ikke fast besluttet på, om Hellestedet skal flytte nu eller om nogle år. Hun mener dog, at med fremtidens planer i Fredericia, at en flytning er nødvendig på sigt.

Senior- og Socialudvalget i Fredericia har haft Hellestedet oppe at vende. Udvalget fik en orientering om, hvad der sker på stedet fra forvaltningen, da Hellestedet har været i fokus på grund af kriminalitet og uro. Som følge heraf er der nu indført et ordensreglement, der lyder som følger:

  • Ryd op efter dig selv
  • Hjælp med at holde stedet pænt og rent
  • Her må ikke spilles musik på højttalere eller anlæg
  • Vær særlig opmærksom på støj til ulempe for omgivelserne
  • Her må ikke tændes bål eller lignende
  • Tag dine ting med dig, når du går. Henstillede ting bliver fjernet to gange om ugen.

Det kan dog ikke stå alene, mener udvalgsmedlem Cecilie Roed Schultz.

– Jeg synes generelt, at problemstillingen er kompleks – det er svært at få øje på en oplagt god løsning, så jeg synes, det rigtige at gøre er at sætte en proces i gang, hvor vi vil lave en bedre løsning end der er nu, siger hun.

Dermed ikke sagt, at en bedre løsning end nu er at flytte stedet hurtigst muligt. Cecilie Roed Schultz mener dog, at Hellestedet på sigt skal flyttes i forhold til den byudvikling, der er på vej til at ske i Fredericia.

– Det behøver ikke være et nyt sted nu – en anden løsning kan være at gøre noget i forhold til fx videoovervågning, åbningstider, at der er nogen til stede, som hjælper med at gøre det trygt. Man kan gøre flere ting uden at flytte, men jeg tænker ikke, at det er en optimal placering på sigt, da området har ændret sig meget siden, vi valgte placeringen, og hvis vi også får et Fæstningscenter lige op og ned af, er det ikke det bedste. Vi skal have et sted, hvor brugerne ikke føler sig udstillet. Det er et problem allerede nu, hvis man går en tur på Volden, da de kan føle sig lidt til offentlig skue, men hvis vi oplever stor øget trafik med et Fæstningscenter, så vil der være en stor trafik lige forbi, og det er ikke optimalt. Der er udfordringer nu her og de udfordringer på sigt, så vi skal kigge på en ny placering nu eller på et andet tidspunkt, slår Schultz fast.

Cecilie Roed Schultz nævner selv overvågning som en mulighed. Det er dog ikke noget, som hun selv er stor fortaler for.

– Vi har andre ting i forhold til overvågningen, og om det er det, der løser det, er jeg skeptisk over for. Jeg ved, at der igen og igen fremhæves, hvordan det har løst udfordringer i andre byer, men jeg er ikke fan af overvågning. Det er sjældent, at overvågning virker i forhold til at forebygge, men mere i forhold til opklaring af ting, fortæller Cecilie Roed Schultz.

Ordensreglementet, der er vedtaget, skal overholdes på stedet. I sagsfremstillingen fremgår det dog ikke, hvordan det skal foregå. Cecilie Roed Schultz mener, at det er en opgave, flere instanser skal løse.

– Udover det, der står, er det en del af det arbejde, der skal pågå, og finde en måde, så det overholdes. Nogle opgaver ligger hos politiet, og noget kan løses af fx social- og gadesygeplejersken, og noget andet af dem fra varmestuen, noget af civilsamfundet og noget af kommunen, så jeg tænker, det er en fælles opgave mellem flere aktører, slutter Cecilie Roed Schultz.