Havneselskabet ADP A/S har vundet årets erhvervspris i Fredericia. Den blev tildelt ved nytårskuren, der blev holdt i samarbejde med erhvervsorganisationen Business Fredericia og Fredericia Kommune.

Eksercerhuset dannede rammerne om nytårskuren. Efter bobler, kransekage og netværk var det tid til taler fra borgmester Steen Wrist og formand for Business Fredericia, Bent Jensen, inden at det var tid til at løfte sløret for vinderen af årets erhvervspris.

På scenen for at overrække prisen var erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer, der fortalte, at i alt 35 virksomheder var med i bunken inden, at feltet blev indsnævret til seks virksomheder. Om den vindende virksomhed sagde Drejer blandt andet:

– Virksomheden er på forkant med udviklingen i den grønne omstilling, den har 73 ansatte og har engageret sig kraftigt i det lokale kultur- og idrætsliv, og bakker op om flagskibe som FHK, FC Fredericia, musicals og mange generelle almene formål som drengefodbold i EGIF. I 2021 generede virksomheden atter et overskud på 104 millioner kroner og sikrer, at Fredericia er på den nationale scene. Den har manifesteret sig med vækst i området og bidrager til, at mange store virksomheder søger mod Fredericia, og dermed gjorde byen til et transport og logistik centrum. Virksomheden en kraftig motor, der tager ejerskab og ansvar for nye former for infrastruktur. Virksomheden har gennemgået en strategisk transformation fra at være en udlejningsvirksomhed af større arealer til at være et omdrejningspunkt for vækst, udvikling og visioner for byen, sagde Kristian Bendix Drejer og løftede sløret for, at vinderen af erhvervsprisen er ADP.

På scenen kom ADPs CEO, Rune D. Rasmussen og havneselskabets CFO, Michael O. Andersen.

– Det betyder mere end I tror. Det er de færreste, der kan forestille sig det. Medarbejderne har igen leveret en holdindsats af dimensioner. Mens mange af jer har holdt fri, har mange af vores medarbejer gået på arbejde, både om aftenen, natten og i weekenderne. De har importeret og eksporteret varer. Det er kranføreren, havnearbejderen, terminalarbejderen, håndværkere og mange flere. Uden jer ville samfundet have set anderledes ud. Alle har leveret ekstra. Det har de også på kontoret i Port House, hvor vores administration dagligt arbejder, sagde Rune D. Rasmussen.

I forbindelse med prisen følger en check på 10.000 kroner, og den valgte ADP at donere til at mindes afdøde Arlette Andersen, og derudover donerede ADP af egen lomme også 10.000 kroner til Fredericias Unikke Idrætsforening.