Fredericia Håndboldklub hev en sejr hjem på 27-24 mod TTH Holstebro, men undervejs blev der brændt store chancer. Det skal blive bedre, sagde Gudmundur Gudmundsson efter kampen.

Som sædvanligt var Gudmundsson en populær herre i foyeren i thansen Arena, hvor der efter hver hjemmekamp afholdes aftermatch. Først hører de mange ventende fans fra Gudmundsson og enkelte spillere på scenen, og efterfølgende er der mulighed for at få en autograf, en selfie eller en snak med spillerne.

Procedureren er, at Gudmundur Gudmundsson kommer op på scenen som den første, og han blev vanen tro tiljublet, da FHK som oftest vinder i egen hule. Det var således også tilfældet torsdag aften, hvor TTH Holstebro blev sendt hjem med et nederlag efter en kamp, der havde et svingende kampforløb.

Det startede som lyn og torden, men det opskruede tempo faldt. Sebastian Frandsen var en mur i FHK-målet, og den fredericianske angrebsmaskine var ikke så velsmurt, som den plejer. Sjuskede afslutninger og forkerte beslutninger gjorde, at TTH Holstebro kunne hægte sig på toget, men det lykkedes dem aldrig at komme foran i kampen. Enkelte gange var de på uafgjort, men så strammede FHK grebet. Frandsen diskede ofte op med en redning, og i den anden ende blev niveauet hævet, og så trak FHK fra igen.

Det blev også tilfældet i slutfasen. Ved stillingen 22-21 med 11 minutter igen fik TTH Holstebro to gange chancen for at udligne. Først skød Nikolaj Enderleit forbi, og så fik FHK chancen for at komme foran med to, men Kristian Stoklund lavede en angrebsfejl. Efterfølgende blev Nikolaj Markussen pillet af Sebastian Frandsen og i stedet kunne Reinier Taboada score til 23-21. Igen i det næste TTH-angreb stod Frandsen i vejen, denne gang for Kevin Gulliksen, og da Stoklund med to mål i træk bragte FHK på 25-21, lukkede det kampen, som endte med en FHK-sejr på 27-24.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi vandt, og det var som forventet meget svært mod et godt hold, men jeg synes vi i store perioder gjorde det godt og dækkede godt op, og Sebastian var fantastisk i målet, og det hjalp meget. Angrebet startede godt, men vi fik en fase, hvor vi fik det svært, og det fik vi også til sidst. Vi brændte for mange store chancer, og det gav os problemer, men jeg synes, at holdet spillede meget klogt til sidst. Vi var i undertal til sidst, men vi var disciplinerede og spillede lange angreb og var gode til at tage sekunder af tiden, og det var klogt af os. Der var en fantastisk stemning, som jeg er meget glad for, sagde Gudmundur Gudmundsson til de mange fans, der stod og hørte på ham i foyeren.

adp-as.dk

Gudmundur Gudmundsson kan nu se ind i en periode, hvor han kan arbejde endnu mere med holdet. Først den 18. november skal FHK i aktion igen mod Bjerringbro-Silkeborg, og til den tid råder Gudmundsson formentlig over Thorsten Fries igen. Han var torsdag til stede under kampen efter, at han har været ude med en hovedskade igennem en længere periode. Kampen var den første, som Fries overværede i hallen siden skaden, og det vidner om, at han er på vej tilbage og vil blive et supplement til Sebastian Frandsen, der torsdag stjal overskrifterne med en redningsprocent på 42,11 procent.

På træningsbanen vil Gudmundsson uomtvisteligt se nærmere på angrebsspillet. Spillet flød ikke på samme måde som man tidligere har set i sæsonen mod eksempelvis GOG, men til gengæld kan Gudmundur Gudmundsson hæfte sig ved, at forsvaret nok en gang var en bastion på hjemmebanen i thansen Arena, hvor der gennemsnitligt lukkes 26,57 mål ind pr. kamp i den her sæson. Sammenligner man det med Aalborg, der samlet set har lukket færrest mål ind i ligaen, er det bedre. Nordjyderne har i 11 kampe lukket 294 mål, hvilket svarer til et gennemsnit på 26,73 mål pr. kamp.