Man skulle tro, at en by så dedikeret til at støtte det lokale foreningsliv ville have en mere stringent tilgang til reglerne, når man støtter foreninger uden behørig aktivitet og regler siger ” Der skal være aktivitet i din forening for, at der kan gives tilskud til husleje, lys og varme”

Peder Tind (V), Karsten Byrgesen (løsg.) og David Gulløv (S) sagde stop for dispensationer, men i samme åndedræt citeres Peder Tind for ” Hvis der er foreninger, der får problemer, så skal vi nok hjælpe dem, siger formand for udvalget Peder Tind (V).”

Bente Ankersen forstår ikke beslutningen, når der forsat bevilges. Det gør vi i Liberal Alliance heller ikke. Moralen må være: Lad os hellere holde os stringent til reglerne, selvom vi faktisk ikke gør det.

Det er som at fortælle børnene, at de kun må spise slik, hvis de først spiser deres grøntsager, for derefter give dem slik alligevel, hver gang de græder lidt. Hvorfor så have grøntsags reglen, Fredericia?

En laissez faire slingre kurs, der viser de involverede holdning til overholdelse af regler og hvordan de bruger kommunale kroner som skjult valgkamp. Et regelsæt der tydeliggør dødskriteriet for foreningen, skal ikke negligeres for at de i udvalget senere kan promovere sig med, vi reddede dem, vi stod på mål, hånden på kogeplade og de sædvanlige floskler visse kommunalpolitiker fører sig frem med.

Dårligt politisk håndværk og uforsvarlig omgang med offentlige midler, intet mindre.

Prøv hvordan det hele fungerer uden dispensationer og afvigelser fra reglerne, måske vil i opdage, at foreningerne magisk vil trives uden støtte. Måske ”de kan godt” med de liberale slang ord til hjælp.

Når det er nemmere at kalde på moders eller den rige onkels hjælp bliver man aldrig selvstændig. Uforståelige fleks regler hjælper ingen og bliver til usynlig støtte der måske hjælper de forkerte.

Byrgesens og Venstres kurs er her som Gnags sangen Slingre ned af Vestergade, I Fredericia tilfælde slinger ned af Vendersgade.

Poul Rand, Lokalformand Liberal Alliance i Fredericia.