Da Fredericia Realskole i november vandt kredsmesterskabet i Skolehåndbold for piger i 8. klasse, gav det billetten til danmarksmesterskabet, hvor eleverne skal dyste mod skoler fra hele landet.

De har svedt, samarbejdet og kæmpet alt, hvad de kunne – og nu kan de høste frugterne af det hårde arbejde. Den 31. januar – 2. februar skal pigerne fra 8.a og 8.c på Fredericia Realskole til DM i Skolehåndbold, hvor de skal dyste mod landets bedste skoler. Det skal de fordi, de er trekantområdets bedste pigeskolehold i håndbold.

Kampen om DM-guldet foregår i Helsinge Hallerne i Nordsjælland, hvor 10 drengehold og 10 pigehold fra skoler i hele landet deltager.

DM-finalerne i Skolehåndbold spilles torsdag den 2. februar kl. 12.50 med pigerne først. Drengefinalen spilles kl. 13.30 med efterfølgende præmieoverrækkelse.

Danmark – Næstved. 10/12/15. Foto: Fredericia Realskole DM i Skolehåndbold Foto: Johnny Wichmann / Dansk Skoleidræt / Dansk Skoleidræt

Vigtig faglig dimension
Eleverne dyster om guld, sølv og bronze til DM i Skolehåndbold, men stævnet er også en god lejlighed til at arbejde med en række faglige mål for idrætsfaget.

– Eleverne får i en kampsituation som ved et DM oplevelsen af at skulle yde deres bedste og mestre noget. Det, at deltage på et hold, kræver evnen til at kunne indgå i og have medansvar for et fællesskab, hvor hver eneste spiller har en uundværlig rolle. Derudover er et DM en oplevelse for livet fyldt med glæde og begejstring, som giver et ordentligt boost for klassens trivsel, fortæller stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt, Jacob Kjær Hansen.

Fairplay har altid været et vigtigt element ved DM-stævnerne. Derfor uddeler Dansk Skoleidræt atter to Fair Play-pokaler, der går til det pigehold og det drengehold, der har udmærket sig mest positivt ved at spille fair og skabe en positiv stemning ved stævnet.