I kølvandet på afskaffelsen af Store Bededag som officiel helligdag i Danmark, har folkeskolerne i Fredericia åbent. Fredericia Realskole har derimod lukket, og forklaringen er simpel: Ferieåret var lagt for privatskolen, før regeringens beslutning.

Nogle virksomheder har valgt at holde lukket for at bevare traditionerne om Store Bededag. Det kunne Fredericia Realskole også tillade sig at gøre, da de ikke er underlagt samme rammer som en folkeskole, men det er ikke dét, der er grunden til lukningen. For at forstå, hvorfor Fredericia Realskole har valgt at holde lukket på en dag, hvor andre skoler er åbne, giver skoleleder Pernille Petersen en klar forklaring:

– Forklaringen er ganske simpel. Vi havde allerede lagt ferieplaner for året, før det blev vedtaget at afskaffe Store Bededag, siger hun.

Selvom bededag for mange danskere handler om traditioner og fritid, så bliver det ikke en tradition for Fredericia Realskole at lukke ned Store Bededag. Det ændrer sig nemlig allerede næste år.

– Fra næste år vil vi holde åbent, ligesom de kommunale folkeskoler. I år vil vi dog også holde vores SFO åben, da ikke alle har mulighed for at få passet deres børn, fortsætter skoleleder Pernille Petersen.

Læs også

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/