Fodbold skal være for alle. Med det motto har Fredericia KFUM oprettet et hold, der har fokus på, at man kan spille fodbold uanset hvad.

Det kan være svært at starte på et almindeligt fodboldhold, hvis man har særlige behov, som gør, at man ikke kan rumme det af forskellige årsager.

Derfor ender det ofte med, at de pågældende børn ikke får startet i den sportsgren, som de gerne vil dyrke, og det laver Fredericia KFUM nu om på.

Formand for Fredericia KFUM, Martin Erdmann. Foto: AVISEN

– Vi tænker, at det er vigtigt, at børnene kommer ud og er sammen med andre, som også gerne vil spille fodbold og føle, at de er en del af en klub og et sammenhold. Alle børn med særlige behov er velkomne, uanset om de før har spillet fodbold eller ej. På dette hold handler det om at komme ud, hygge sig, spille fodbold og mærke et sammenhold, siger Fredericia KFUMs formand, Martin Erdmann.

Fokus til træningen vil ifølge et opslag på KFUMs Facebook-side være:

  • Sammenhold
  • Alle har det sjovt
  • Rummelighed
  • Leg med fodbold
  • Basis fodboldtræning

Initiativet starter allerede i dag, mandag den 10. juni, hvor træningen vil være fra klokken 16:15 til klokken 17:15. I første omgang er der ikke sat nogen aldersgruppe på, da det ifølge KFUM er det vigtigste, at man har lyst til at være med.

Trænerne for holdet bliver Peter og Mie, der begge har kompetencer inden for fodbold, men også har erfaring med at varetage børn med særlige behov.

Læs også