For 4. gang er Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub værter ved Fredericia Beach Tournament – Europas eneste udendørs judostævne. Udover judo for børn og voksne i alle aldre, vil der i år også være en turnering i brasiliansk ju-jutsu ved stævnet.

Der forventes 150-200 kæmpere fra både Danmark, Tyskland og Polen. Stævnet opstod under corona, hvor det ikke var tilladt at dyrke kampsport indendørs, og er siden blevet en tilbagevendende tradition. Det er et helt særligt kampsportsstævne i de smukkeste omgivelser med første parket til Lillebælt på Østerstrand. Stævnet tiltrækker mange familier, der kombinerer kampsport med strandliv og badning, ligesom der generelt også kommer mange tilskuere, der ellers ikke normalt oplever kampsport.

Stævnet åbnes lørdag den 15. juni 2024 kl. 9.30 af formanden for Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub Lasse Hildingberg samt formanden for kultur- og fritidsudvalget i Fredericia Kommune Peder Tind. Herefter starter kæmperne cirka kl. 10.

Der vil blive kæmpet på i alt 4 måtter – en på cirkelbroen, to på stranden og en ved volleybanen ved omklædningsbygningen og caféen. Stævnet forventes at vare til kl. 15-16-stykker og der er gratis entre.