Sommeren er kommet til Fredericia på en helt særlig måde. Onsdag morgen vågnede byens gågader op til en overraskelse fra Teknik Gruppen i form af blomsterkugler hængende i luften som farverige sommersymboler.

Det er ikke kun gågaderne, der har fået et løft. Rådhuspladsen er også blevet omdannet til en sommeroase med et strandmiljø, komplet med sand og blomster, der bidrager til den generelle sommerstemning.

Men byens centrum holder ikke op med at overraske. Tre baggårde i centrum er også blevet pyntet i en sommerlig stil.

Alt dette er en del af “Sommer i Fredericia” – en sæsonpræget begivenhed, der med et budget på en million kroner, sigter mod at bringe glæde, farve og sommerstemning til byen. Det endelige program for begivenheden vil blive offentliggjort inden for de næste par dage.

– Vi bruger penge på alt det der sker, og så har vi ændret på det med blomsterpynt. Baggårde pyntes også for at peppe blomsterfestivalen, 6. Juli Cup, for at gøre opmærksom på det, siger formand for Bosætnings- og turismeudvalget, Susanne Eilersen (DF).

Fredericias centrum er nu et levende billede af sommer, takket være disse initiativer. Med blomsterkuglerne, det nye strandmiljø på rådhuspladsen og de farvestrålende baggårde, lover “Sommer i Fredericia” at være en unik og mindeværdig oplevelse for både lokale og turister.