Thomas Jaap, den nyligt ansatte kommunaldirektør for Fredericia Kommune, glæder sig til at kaste sig ind i “orkanens øje”. Jaap, tidligere direktør for Plan, Kultur og Teknik i Varde Kommune, ser frem til de udfordringer og muligheder, der ligger foran ham i Fredericia.

Fra den 1. august træder Thomas Jaap ind i rollen som Fredericia Kommunes nye kommunaldirektør, efter byrådets enstemmige godkendelse af hans ansættelse.

– En god kammerat sagde: ‘Det var godt jeg var oplært i den vestjyske storm når jeg har fået job i orkanens øje’, siger Thomas Jaap, med et glimt i øjet og en klar forståelse for den opgave, der venter ham i Fredericia.

Han ankommer med en ambitiøs og inkluderende tilgang til sit nye job.

– Første ting er at lære folk og kollegaer at kende, stikke en finger i jorden finde ud af hvad der driver dem. Tale med politikerne og gå en tur i byen, spørge dem: Hvad skal vi være kendt for i 2030? siger Jaap.

Kommunaldirektøren understreger vigtigheden af en positiv og ordentlig tone i arbejdet. Han mener, at alle har en fælles opgave i at tale deres arbejde og by op.

Som et indblik i hans personlige liv fortæller Thomas Jaap, at han har en søn, der spiller håndbold. Dog ikke i Fredericia.

– Min søn skal faktisk på efterskole, han skal på Oure. Så derfor skifter han til GOG. Det ved jeg ikke om er bedre, siger Jaap og griner.

Jaap ser frem til et godt samarbejde med borgere, erhvervslivet og de frivillige i -Fredericia.

Det er en treeninghed det vi laver mellem, forvaltning, borgere og politikere, siger han og understreger vigtigheden af et konstruktivt og tæt samarbejde mellem alle parter i kommunen.

Fredericias nye kommunaldirektør ser med entusiasme frem til at dykke ned i sin nye rolle:

– Jeg glæder mig til at komme rundt og opleve byen og møde mennesker, siger Jaap, der bringer en solid erfaring og et klart fokus på værdiskabelse for borgerne, og han ser ud til at være klar til at navigere i “orkanens øje”.

Thomas Jaap kommer til Fredericia Kommune med en rig baggrund inden for offentlig forvaltning og ledelse. Han har arbejdet inden for flere forskellige områder og har haft et bredt spektrum af opgaver og projekter.

Før sin ansættelse som kommunaldirektør for Fredericia Kommune, var Jaap direktør for Plan, Kultur og Teknik i Varde Kommune siden 2016. Her stod han bag etableringen af kommunens nye vækst- og udviklingsstrategi. Han har også været med til at etablere museerne Tirpitz og Flugt. Disse opgaver gav ham dybdegående indsigt i styringen af en stor organisation og i at omforme visioner til konkret handling.

Inden sin tid i Varde Kommune arbejdede Thomas Jaap i Sønderborg Kommune, Odense Kommune og hos den internationale konsulentvirksomhed COWI. Dette har givet ham en bred og alsidig erfaring inden for forskellige sektorer og områder.

Jaap har også en imponerende uddannelsesmæssig baggrund. Han er uddannet bygningsingeniør, har en HD i organisation og Ledelse, en uddannelse i By-strategisk Ledelse og en Executive Master.

Denne blanding af praktisk erfaring og teoretisk viden har givet ham et solidt fundament til at tackle de udfordringer og muligheder, der kommer med jobbet som kommunaldirektør i Fredericia Kommune.