Matriklen er stadig den samme, Vestre Ringvej 100 i postnummer 7000 Fredericia. I 70’erne var Fredericia Hallen, som det hed dengang, arena for den ene triumf efter den anden. Udviklingen tyder nu på, at det atter kan blive en realitet.

Håndboldfeberen i Fredericia er uomtvistelig. Fredericia Håndboldklubs præstationer er på alles læber og omtales både blandt almindelige håndboldfans i andre byer og blandt rettighedshaverne i håndboldligaen, herunder TV 2. Klubben kan betragtes som en darling i ligaen.

Foto: Lokalhistorisk Arkiv

Passionen for håndbold i Fredericia går tilbage til de legendariske kampe mellem Fredericia KFUM og Fredericia fF. Det hele startede i Glashallen, hvor man ifølge beretninger kunne lugte cigaretter i den lille intime hal. I 70’erne, da de store kampe blev spillet, var Fredericia Hallen fyldt til bristepunktet. Folk stod i flere lag på halgulvet bag begge mål, og ståtribunerne var ligeledes fyldt til randen. Horn fra skibsværftet gav genlyd i hallen og førte til klager til Danmarks Radio under deres tv-produktion. Dengang endte det med fem DM-guld i træk fra 1974 og frem til 1979.

Nu er en ny storhedstid på vej. FHK har virkelig rystet dette års slutspil med deres præstationer. Ved at besejre Bjerringbro-Silkeborg, der er et hold som konstant har været i DM-semifinalen adskillige år i træk, har FHK tydeligt markeret sig og fremstået som et af de mest formstærke hold i hele ligaen. Dette har ført til en enorm interesse for håndbold i Fredericia, som ikke er set større siden de gyldne dage i 70’erne.

Fredericia Håndboldklub har endnu ikke vundet DM-guld i nyere tid, men håndbolden er på alles læber, ligesom det var tilfældet i 70’erne. Hallen er stadig den samme, men omgivelserne er forvandlet. Den hæderkronede arena, hvor slagene blev udkæmpet i 70’erne, er blevet moderniseret med topmoderne faciliteter, herunder skyseats, en stor VIP-lounge og et moderne look, der matcher tidens tendenser.

FHK’s spillere kan heller ikke længere gå i fred. Under normale omstændigheder ville de have kunnet gå i Føtex uden at blive stoppet, men nu oplever spillerne at blive stoppet hele tiden, både hjemme og ude i bybilledet. For eksempel bor Kasper Young i et villakvarter i Fredericia, hvor flere naboer har bemærket succesen i FHK. Nu kan han næsten ikke gå udenfor en dør uden at få kommentarer om klubbens succes.

Fredericia Håndboldklubs genopblomstring vidner om en by med en stolt håndboldhistorie og en passion, der ikke er forsvundet med årene. Med den fornyede interesse og entusiasme fra både fans og spillere, er det tydeligt, at håndboldfeberen i Fredericia er her for at blive. Selvom DM-guldet endnu ikke er kommet hjem, er det klart, at Fredericia Håndboldklub har genfundet sin plads i hjertet af byens borgere. Fremtiden ser lovende ud for klubben og dens dedikerede fans, der sammen skriver næste kapitel i Fredericias stolte håndboldhistorie.