Formand for Business Fredericia, Bent Jensen, glæder sig over, at Fredericia Kommune går fem pladser frem i den årlige DI måling. Samtidig ser han kunstig intelligens som en af løsningerne på at få Fredericia endnu højere op i rækkerne på DI- målingen.

Bent Jensen glæder sig over fremgangen i målingen og så er han sikker på, at Fredericia Kommunes nye kommunaldirektør, Thomas Jaap, vil være med til at løse de udfordringer der er, og får vind i sejlene. Business Fredericia er også klar til at bidrage, præcis som organisationen har været hele sin levetid.

– Helt generelt er det fantastisk, at vi er rykket frem på listen i Dansk Industris årlige måling, og jeg er sikker på, at det bliver bedre næste år. Arbejdet er for alvor startet nu, hvor vi har fået holdopstillingen på plads med en ny kommunaldirektør. Så nu rykker vi derudad, får vind i sejlene og kursen sat. Det er fantastisk, at vi har rykket os i forhold til sidste år, siger formand for Business Fredericia, Bent Jensen.

Formanden er samtidig meget tilfreds med det arbejde, der er udført de seneste år, og der hvor Fredericia skal forbedre sig, bliver der sat ind. Det glæder Bent Jensen.

– Som altid giver vi byen den bedste erhvervsservice i et tæt samarbejde med kommunen, og det har kommunen også gjort alle årene sammen med os. Traditionen tro har nogle formentlig været kritiske omkring byggesager, og det får vi løftet sammen med kommunen i forbindelse med budgetforliget. Vi vil gerne have en mere smidig sagsgennemgang, og det ved jeg, der arbejdes på. Når vi forener kræfterne, kan vi flytte os, som vi tidligere har vist, fortæller Bent Jensen.

Kunstig intelligens kan hjælpe

Bent Jensen håber og tror på, at sagsbehandlingstiderne falder næste år, og derudover mener han, at kunstig intelligens kan hjælpe med de mere standiserede opgaver.

– En ting er, at ligegyldigt hvor man er i det danske samfund, er der en knaphed på ressourcer. Vi har et samfund med lav arbejdsløshed og høj aktivitet, og dermed stor investeringslyst, hvilket giver mange byggesager. Så generelt er der gang i tingene, og der skal vi kigge på, hvad vi kan gøre for at gøre det bedre ved måske at simplificere tingene endnu mere, så det ikke tager så lang tid. Forvaltningen, sammen med den nye kommunaldirektør, har fuldstændig styr på og tanker om, hvad vi kan gøre, så det skal vi nok få løst sammen med kommunen, slår Bent Jensen fast og uddyber:

– Det siger sig selv, at vi er en rigtig god kommune. Vi skal dog ikke hvile på laurbærrene, og vi skal glæde os over, at vi er foran dem, vi skal sammenligne os med. Vi skal fastholde det fokus, der er. Meget handler om omstilling til grøn energi, og der har vi en unik placering og unikke muligheder. Vi har en masse i støbeskeen, og for os tegner der sig en spændende fremtid. Der kommer snart jordnære ting, man kan forholde sig til, og opgaven er at gøre noget ved den grønne omstilling, så hele verden bliver mere grøn, fortæller Bent Jensen.

Set med Bent Jensens øjne er det essentielt, at man får gang i algoritmerne nu, da det kan hjælpe på de akutte problemstillinger.

– Vi hører generelt, at folk er godt tilfredse med kommunen og det, den gør. For egen regning vil jeg sige, at det vi ser frem til som kommune, er kunstig intelligens. Man kan lave algoritmer, hvor man, når man søger om noget, kan få systemet til at kigge i lokalplanen, da det kender din grund, bygning og antal kvadratmeter. Så kan det sige, at hvis det oplyste er korrekt, må man gerne bygge – så behøver man ikke behandle sagen manuelt. Hvis det, der er oplyst, er fup, fungerer det ligesom, hvis man har tastet forkert ind i forhold til ens skatteoplysninger. I det tilfælde vil man blive bedt om at rive det ned igen. Vi fik i slutningen af 90’erne internettet, og dengang var det utænkeligt, at banker kom på nettet, fordi det blev anset for at være useriøst. Der skal vi være vågne og se, hvad vi kan gøre, og måske endda gå forrest og se, hvad vi kan automatisere.