I et indlæg skriver Venstre at et ensidigt fokus på blot at tilføre området flere midler ikke er nok. Dette er vi i Liberal Alliance enig i, som undertegnede også i flere indlæg udtrykker.

Men hvad er så løsningen. citat” Vi synes, der skal mere fokus på de boglige fag som dansk og matematik. Det er fint også at indføre flere praksisfaglige fag, ” er det et konkret udspil?

I Liberal Alliance deltager gerne i konkrete løsningsmodeller, hvor muligt. Til de 2 venstre løver der i artiklen virker lidt håbløse overfor opgaven, Liberal Alliance opfordre Jer til at tage arbejdshandskerne på, Pernelle er Formand for Unge- og Uddannelsesudvalget (Venstre), Niels Martin Vind  er underviser på Gymnasiet, så i må da have lidt konkrete udspil i bagagen?

En håndværker har brug for  Dansk og matematik, antyder i andet, tager i meget fejl. På værkstedgulvet skal basis viden være i orden, verden er mere og mere kompleks, mange maskiner kræver programmeringskendskab på et højt niveau, en tømre skal hurtigt kunne regne en mindre konstruktiv ændring ud og en maskinarbejder skal dreje på en tusindedel, en elektriker skal have stor kendskab til styring og moderne teknologi osv. osv.

Danmarks unge er danmarks fremtid. Citat ”For Venstre handler det ligesom meget om, at vi skal sætte en politisk retning for vores folkeskole”. Gør det? Glem politikken, få budgetterne til at stemme, stil krav til ledelsen og kompetencekrav til eleverne siger vi i Liberal Alliance, men via indlæringsmodeller der er fleksible. Ikke en nem opgave ved vi.

Der er brug for en grundig og gennemtænkt plan, der sikrer, at hver underviser og krone brugt på skoleområdet giver maksimalt udbytte for eleverne og de kompetencekrav/færdigheder der er målet, og ikke blot en naiv tro på, at flere penge alene løser problemerne.

I Liberal Alliance er vi glade for at Venstre ser seriøst på problemstillingen og vil sætte fokus på dette, LA håber andre partier også involvere sig fagligt i emnet, ikke bare kommer med løse ord og lader forvaltningen hive en ny kanin op af hatten.

Poul Rand, Lokalformand Liberal Alliance, KV25 Kandidat.