Bosætnings- og Turismeudvalget har sat gang i arbejdet med en ny bosætningsstrategi. Forude venter en proces, hvor der skal samles både data samt viden fra interessenter på området, før strategien kan fastlægges.

Befolkningen i Fredericia Kommune er henover de seneste 10 år vokset med cirka 4 procent årligt i gennemsnit.

Den udvikling skal styrkes, og derfor har Bosætnings- og Turismeudvalget netop sat gang i arbejdet med en bosætningsstrategi.

– Vi skal i første omgang have god dialog med ejendomsmæglere, Business Fredericia, boligforeninger, lokalråd, borgere og en lang række andre interessenter. Sammen med data fra registre og spørgeskemaer skal det være vores afsæt i det her. Vi har brug for at få nogle gode lokale input ind i det her arbejde, så vi kan få lagt den rigtige strategi. Det arbejde skal gøres ordentligt, og derfor sætter vi også god tid af til det, siger Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget.

Klogere på tilflyttere
Bosætningsstrategiens datagrundlag indebærer blandt andet en spørgeskemaundersøgelse.

– Det er vigtigt at fremtidssikre vores kommune, så vores strategi understøtter en bæredygtig og sammenhængende Kommune, derfor har vi brug for at høre fra tilflyttere og fraflyttere, hvad der var udslagsgivende. Hvad fik dem til byen, eller hvad gjorde, at de flyttede. Den viden er meget vigtig, når vi skal planlægge, hvordan vi går til arbejdet fremover, siger John Nyborg, næstformand i Bosætnings- og Turismeudvalget.