FHK har åbnet slutspillet op igen. De sejrede med 29-27 på udebane mod de reagerende danske mestre GOG og indtager nu en foreløbig førsteplads i slutspilspuljen.

Gul og grådig.

Optakten til kampen mellem GOG og FHK gik ikke stille for sig. Ikke nok med, at FHK havde kniven for struben, så var der også en kamp uden for banen, der blev kæmpet. FHK-fansene var stærkt utilfredse med billetprisen på 250 kroner, da TMS Ringsted til sammenligning skulle give 175 kroner tirsdag i selvsamme hal.

Debatten var kørt op til kampen, og der var gnidninger i luften. “Gul og grådig,” lød det fra FHK-fansene. Da holdene var på banen var der et budskab med det, og da lyset blev tændt, strøg det ind med pengesedler. Og da der blev fejet det og konfetti op, så væltede det ind med endnu mere konfetti fra de utilfredse FHK-fans, der fik udskudt kampen med fem minutter grundet postyret.

Da der var fejet op, kom GOG ud som skudt ud af en kanon. 2-0 var stillingen halvandet minut inde i opgøret. Det lignede en lang dag på kontoret for FHK, men det blev der ændret på. Sebastian Frandsen fik fat i kassen, i forhold til de øvrige kampe i slutspillet, og det holdt FHK inde i kampen. Samtidig var Evgeni Pevnov en konstant trussel på stregen, hvor han skabte grobunden for FHK’s åbninger.

Det gjorde, at der blev udlignet til 5-5. Kampen ændrede dog efterfølgende karakter. FHK blev stærkt utilfreds med dommerparret Lars Hansen og Nicklas Pedersen. I det 20. minut fik Anders Martinusen en udvisning for skubberi med en GOG-spiller, der slap. Da Martinusen kom retur på banen, blev han smidt ud igen, da en GOG-spiller filmede.

GOG udnyttede det til at komme foran 11-9, og ved pausen var føringen udbygget til 13-10, da FHK fik svært ved at få bolden i kassen, men fra anden halvlegs start fik FHK overtaget. GOG blev groggy for en stund, samtidig med at Thorsten Fries var kommet ind i kassen og fik fat. FHK scorede anden halvlegs første fem mål. Anders Martinusen gik forrest angrebsmæssigt og fik sendt FHK i ekstase, da hjemmeholdet forlangte timeout.

Efterfølgende fik GOG hægtet sig på, men FHK var hele tiden et skridt foran. Det skyldtes ikke mindst bagkæden med Sebastian Henneberg, Jonas Kruse og Anders Martinusen, der gang på gang fik spillet FHK frem til scoringer, men alligevel lykkedes det dem ikke at hægte hjemmeholdet af.

Et par satsede aktioner angrebsmæssigt fik bragt GOG på 24-23 med ni minutter igen. Det duftede af, at GOG ville køre den hjem efter at have været under pres, men sådan gik det ikke. I stedet kom Sebastian Frandsen på kassen igen, og så fik FHK scoret i den anden ende. Fra stillingen 26-26 trak FHK fra, og et mål af Jonas Kruse til 28-26 med 50 sekunder igen sendte FHK på sejrskurs.

adp-as.dk

GOG tog timeout, men i angrebet efter lavede de en fejlaflevering, som gav FHK bolden. Jonas Kruse fik derefter lavet et nyt mål, inden GOG fik scoret kampens sidste mål til 29-27.

Dermed kravler FHK op på siden af Skjern på førstepladsen i puljen. Skjern kan dog med en sejr lørdag mod TMS Ringsted få førstepladsen tilbage.