Fra start til slut var der klasseforskel på Fredericia Håndboldklub og Lemvig-Thyborøn. I slutminutterne slog FHK sejren fast, og endte med at vinde 28-21.

Torsdag aften var FHK igen i aktion i håndboldligaen. Modstanderen var Lemvig-Thyborøn Håndbold, som fredericianerne havde noget at revanchere imod. Holdet smed overraskende point til dem den 6. september, hvor FHK endda var heldige med at få uafgjort med hjem efter ellers at have ført med seks mål undervejs.

Siden er der dog løbet meget vand igennem åen. Senest har Lemvig-Thyborøn spillet uafgjort mod Aalborg, og dermed var de det første hold til at tage point fra de nordjyske mesterskabsfavoritter, der indtil den kamp var ubesejret. FHK på den anden side er inde i en god stime, hvor det i de seneste ni kampe blot er blevet til et enkelt nederlag, netop imod Aalborg.

Kampen var speciel på flere parametre. Den markerede det første gang i en gældende kamp, at Emil Tellerup, der huserede i FHK-målet fra sommeren 2018 og frem til i sommer, var tilbage som modstander, men da kampen først var gået i gang, var tankerne gået væk fra det.

Inden kampen gik i gang, var det tid til noget mere alvorligt. Den karismatiske håndboldtræner, Mik Hagenbo, der i 2005/06-sæsonen var træner i FHK, afgik ved døden den 18. november. Det markerede FHK ved at holdene stillede op på hver deres banehalvdel midt på banen og klappede i 30 sekunder sammen med de 1.610 tilskuere. Som en gestus havde HK Ultras til lejligheden fået lavet et banner med teksten “Tak for alt, Mik” efterfulgt af et rødt og sort hjerte.

Da kampen kom i gang efter formaliteterne, var det fra start tydeligt, at der var forskel på de to hold. Godt nok kom Lemvig-Thyborøn foran 2-0, men så satte FHK trumf på. Anders Martinusen scorede FHK’s første mål efter fire minutter, og da der var spillet otte minutter, viste måltavlen 5-3 i FHK’s favør. Det fik Lemvig-træner Dennis Bo Jensen nok af og forlangte timeout.

Lemvig spillede en meget langsom omgang håndbold. Ligatopscorer Jeppe Gade kunne slet ikke finde fodfæstet og blev pillet ud, men tendensen var fortsat klar. Lemvig havde det mere end svært, når først FHK kom ned i deres etablerede, aggressive forsvar. Til gengæld havde FHK ikke den bedste dag på kontoret angrebsmæssigt. I den henseende gjorde det ikke situationen bedre, at Sebastian Henneberg sad ude i kampen. Derfor var det Kristian Stoklund, der blev sat på banen i stedet for James Junior Scott, der i indledningen fik sendt tre skud afsted med nul mål til følge.

I første omgang gav indskiftningen af Stoklund dog ikke effekt. Til gengæld blev FHK ved med at dække op på et meget højt niveau, samtidig med at Lemvig-Thyborøn, på trods af syv mod seks, stadig havde svært ved at finde huller i den fredericianske defensiv. Derfor var stillingen 9-6 efter 24 minutter, hvor det var Gudmundur Gudmundssons tur til at forlange timeout.

Slutminutterne af første halvleg benyttede FHK sig til at udbygge føringen til pausestillingen 12-8 efter en uskøn første halvleg, der ikke går over i historiebøgerne. Tilskuerne kunne betragte FHK være et gear eller to over Lemvig, men på måltavlen var det ikke kommet til udtryk, da FHK havde grus i maskineriet angrebsmæssigt.

Gruset var fjernet fra anden halvlegs start. Begge hold slappede håndbremsen og bragede afsted, og det var med FHK i føresædet. Stillingen var 17-12 efter 37 minutter, og klasseforskellen mellem de to hold var fortsat til at få øje på. Spørgsmålet var blot, hvor stort FHK skulle vinde over ligaens nummer sidst.

Midtvejs i anden halvleg var der opstået en scoringskrise, men så trådte Kristian Stoklund til. Han bragede et af de karakteristiske stående skud i kassen og satte bolden i netmaskerne til 21-15. Da FHK få minutter senere kom foran 22-16, begyndte FHK dog at sløse. Oplagte chancer blev brændt, og så kom Lemvig tættere og tættere på.

Konsekvensen blev, at Thorsten Fries kom på kassen i de sidste syv minutter, og han endte med at diske op med flere store redninger fulgt op af jubelscener, som man kender Fries. Ved stillingen 25-21 brændte Kasper Young en fri chance på Tellerup, men i den anden ende fulgte Fries trop og reddede Lemvigs Mats Gordon.

I den anden ende strammede FHK grebet, selvom Lemvig-Thyborøn gjorde deres til at ville forpurre det med at dække offensivt op. Reinier Taboada dirigerede angrebet med stor effektivitet, og i de sidste to angreb var det med unge Jonas Kruse ved hans side. Taboada stjal dog billedet, da han først selv scorede, og i kampens sidste sekund med en elegant aflevering spillede Nikolaj A. Nielsen fri, og han gjorde det til kampens resultat 28-21.

Dermed konsoliderede FHK andenpladsen i ligaen. Næste gang FHK skal i kamp er den 9. december på udebane mod Skjern.