Den første pokalsemifinale mellem Silkeborg IF og FC Fredericia blev spillet fredag aften. Silkeborg endte med at vinde opgøret med tenniscifrene 6-1.

Lad os alle drømme stort.

Det stod der på et medbragt banner af FC Fredericias mange medrejsende fans. Banneret hentydede til en hyldest af fansene til den afdøde FC Fredericia-spiller, Brian Fakkenor, som gik bort i 2015. Han var med på FC Fredericias rejse fra Baldersvej til de noget mere tidssvarende rammer ved siden af Fredericia Idrætscenter. Fra 2001 og frem til 2010 spillede Fakkenor i FC Fredericia-trøjen.

Stort blev der drømt af de mange medrejsende fans, lige i Fakkenors ånd. De håbede på et resultat, der kunne holde returkampene åbne, men fra start blev det tydeligt, at Silkeborg ganske enkelt havde et gear eller to mere end FC Fredericia. Normalt ville FC Fredericia ikke pakke sig, men de stillede sig ned og spillede afventende, som holdet ellers ikke har for vane. Målet var klart: Hold nullet så længe som muligt.

Planen var der, men missionen lykkedes ikke. Det måtte FC Fredericia sande. På ni gyldne minutter bragte Silkeborg sig foran 3-0. Det startede efter et kvarter, hvor islandske Stefán Teitur Thórdarsson indledte ballet bedst, som man sad med fornemmelsen af, at FC Fredericia var kommet nogenlunde igennem den første del af kampen uden at have haft store chancer imod sig.

Fem minutter senere slog Tonni Adamsen til. Der var forskellen på NordicBet Ligaen og et top-6 hold i Superligaen tydelig. FC Fredericia var en smule passive, og så fik Adamsen ellers plads i fredericianernes venstre side til at trække ind i banen, og fra kanten af feltet kanonerede Adamsen bolden ind bag Mattias Lamhauge.

adp-as.dk

Ikke nok med det, så satte Thórdarsson kuglen i mål til 3-0, da han fik bolden i en omstilling og sendte Silkeborg på kurs mod pokalfinalen, der spilles Kristi Himmelfarts dag i Parken.

Gassen gik, forståeligt, lidt af ballonen for Silkeborg i den resterende del af første halvleg. Gode aktioner af Mikkel Fischer og Mattias Lamhauge forhindrede optræk til chancer, og i stedet var det Christian Gammelgaard, som fik chancen for en reducering. Episoden kom sig af et godt opspil, hvor Fischer viste gode evner med bolden og lagde en diagonalaflevering ud i højre side. Efter et par kombinationer fik Gammelgaard chancen, men han fik ikke ordentlig ram på bolden.

Det blev starten på en god FC Fredericia-periode, men det kastede ikke noget af sig. Dertil var FC Fredericia ikke direkte nok i deres spil, men agtede i stedet at spille bolden rundt langs jorden uden at være direkte. Derfor var stillingen efter de første 45 minutter 3-0 til hjemmeholdet, som havde vist stor effektivitet foran kassen.

I anden halvlegs begyndelse lignede det, at Silkeborg slog sømmet i FC Fredericias kiste. Efter et hjørnespark fik Pelle Mattsson sat bolden i mål til 4-0, og så skulle man ellers tro, at det ville blive det, men FC Fredericia ville det anderledes. Frederik Carstensen reducerede kort tid efter, og det blev starten på en periode, hvor FC Fredericia jagtede yderligere en reducering.

Det skete ikke. I stedet begik Lundrim Hetemi straffespark efter 61 minutter, og så fik Tonni Adamsen med sit andet mål fjernet det spinkle håb, FC Fredericia havde om et comeback, der kunne bringe spændingen tilbage til returopgøret på Monjasa Park. Som om målet til 5-1 ikke var nok, så begik FC Fredericia en opspilsfejl fem minutter senere. Det gav en friløber, og i situationen begik Lamhauge et straffespark, som Adamsen sikkert satte i mål og fuldendte sit hattrick.

Resten af kampen blev en affære, hvor Silkeborg gav mere plads til FC Fredericia, men de to hold havde indstillet sig på, at Silkeborg ville ende med en storsejr. Sporadisk var Silkeborg lige ved og næsten, men der blev ikke scoret yderligere i opgøret, som endte 6-1 til midtjyderne.

Der blev drømt stort for FC Fredericia, men de må sande, at det forblev ved en drøm. Det kommer returopgøret på Monjasa Park den 11. april næppe til at ændre på. Inden den kamp skal FC Fredericia i aktion to gange i NordicBet Ligaen, startende med en hjemmekamp mod Vendsyssel på tirsdag.