Da der var lodtrækning til Oddset Pokalens tredje runde, faldt det ud således, at FC Fredericia skal møde AaB på udebane. Spørger man klubbens direktør, Stig Pedersen, havde han gerne mødt en tilskuermagnet fra Superligaen på Monjasa Park i stedet.

Lodtrækningen blev transmitteret direkte på tv. Der kunne man se, at Superliga-holdene var de første, der kom op. Det skete, da de ikke måtte blive parret med hinanden, og de var derfor i en bowle for sig selv. FC Fredericia kom ikke op som modstander til dem, og i stedet ville det med sikkerhed blive et NordicBet Liga-hold eller et lavere rangerende hold, som fredericianerne ville møde.

Af de tilbageværende muligheder blev det med afstand den sværeste mulige sportslige modstander i form af AaB. Det vedkender Stig Pedersen.

– Det var den sværeste udebane, vi kunne trække. Vi kunne ikke møde Superliga-holdene på udebane, grundet seedningen, og så er AaB det næste hold i rækken af svære hold. Men med det sagt, så glæder vi os til at møde dem, da de har et stort stadion, og der kommer formentlig en del tilskuere. Andre hold fra NordicBet Ligaen kunne have været kedeligere at møde på udebane. Og så er det første gang siden vi slog AaB i kvartfinalen i 2018, at vi møder dem i pokalturneringen, så de har revanche til gode, siger Pedersen.

AaB har i denne sæson vist sig at være i en klasse for sig i NordicBet Ligaen. FC Fredericia fik det at føle på egen krop, da holdet tabte 4-0 på udebane til dem. Siden er FC Fredericia blevet mere sammentømret, men det ændrer ikke på, at AaB er en svær modstander. På holdet har de blandt andet Lucas Andersen, Nicklas Helenius og Jakob Ahlmann, som har stor Superliga-erfaring, og har et niveau, på deres bedste dage, som gør, at de kan spille med i toppen af Superligaen.

FC Fredericia skal derfor virkelig spille op til deres bedste, hvis de skal lave overraskelsen. Deres mulighed kan være, at AaB ikke kommer i stærkeste opstilling, da de vil fokusere på at være bedstmulig i NordicBet Ligaen. Samtidig vil det være en mulighed for deres reserver til at få spilletid, og det kan blive til FC Fredericias held.

Naturstridigt at komme langt for FC Fredericia

Kigger man på det i helikopterperspektiv, har FC Fredericia haft en nem vej til tredje runde. I de første runder har de storsejret mod Bredballe og Dalum, og nu venter så en modstander af en helt anden kaliber.

– På et tidspunkt kommer man til at møde gode hold, og det var vi selv forskånet for i de første runder. Vi ramte ikke ind i et Superliga-hold, og da AaB så kom først op i lodtrækningen, blev det på udebane, så vi tager derop og gør vores bedste for at vinde, fortæller Stig Pedersen.

I flere år er FC Fredericia ikke kommet langt i pokalturneringen. I sidste sæson blev anden runde endestationen, da Middelfart besejrede FC Fredericia 1-0. I 2021/22-sæsonen gik det noget bedre, da holdet kom til fjerde runde, men i 2020/21-sæsonen røg FC Fredericia ud til FC Sydvest i første runde. Det står i stor kontrast til, at FC Fredericia i 2017/18 kom i semifinalen.

– I pokalturneringen er det naturstridigt, at vi kom i semifinalen. Nogen kommer nemt videre, og her tænker jeg ikke på Superliga-holdene, men man kan være heldig med lodtrækningen, siger Stig Pedersen.

Slutteligt fortæller Pedersen, at han ikke lægger skjul på, at han hellere ville have mødt et andet hold end AaB på udebane.

– Hvis jeg selv skulle vælge, havde det været FCK, Brøndby eller lignende på vores hjemmebane. Det ville trække en masse tilskuere til, og da vi næppe vinder pokalturneringen, ville det være en stor oplevelse, slutter Stig Pedersen.

Kampen mellem AaB og FC Fredericia er endnu ikke fastsat, men den bliver spillet i perioden den 26. – 28. september.