FC Fredericia tabte 0-1 til Kolding, som nu er nummer tre i NordicBet Ligaen. Samtidig betyder resultatet, at AaB er tilbage i Superligaen.

Lokalopgøret på Monjasa Park denne søndag eftermiddag havde mere end blot lokale brag at byde på, da FC Fredericia bød velkommen til Kolding IF. Selvom kampen officielt var en kamp om tredjepladsen, idet oprykningsløbet til Superligaen synes afgjort, var der stadig spænding at finde. FC Fredericia havde matematisk en lille chance for at indhente AaB, selvom det krævede nærmest mirakuløse omstændigheder. Derudover ville et nederlag til Fredericia i denne kamp sikre AaB oprykningen. Med disse aspekter i spil, var scenen sat for en intens og følelsesladet eftermiddag i fodboldens tegn.

FC Fredericia stod over for flere udfordringer inden deres kamp mod Kolding IF, da de var nødt til at foretage flere ændringer i deres opstilling. Holdet manglede nøglespillere som Mattias Lamhauge og Jakob Jessen, der begge stadig var ude med skader, de havde pådraget sig mod Sønderjyske. Derudover var Gustav Marcussen også fraværende i kamptruppen. Dette medførte, at Frederik Mehder var tilbage i målet, en position han også havde i den sidste del af efterårssæsonen, hvor han vikarierede i stedet for Valdemar Birksø.

Kolding startede kampen med stor energi og en fysisk spillestil, der hurtigt skabte problemer for FC Fredericia. Efter kun 11 minutter var der en markant scene, hvor Mikkel Fischer fra Fredericia tabte en fysisk duel til Paul Ngongo udenfor straffesparkfeltet. Dette gav Ngongo en gylden mulighed til at bryde igennem Fredericias forsvar og komme alene igennem mod målmand Frederik Mehder. Selvom situationen var lovende, formåede Ngongo ikke at udnytte chancen, da hans afslutning manglede styrke og præcision.

Kolding IF demonstrerede hele kampen igennem en imponerende effektivitet på dødbolde, hvilket gentagne gange skabte farlige situationer for FC Fredericia. Specifikt efter 23 minutters spil var Paul Ngongo igen i fokus, da han fik en god mulighed fra en dødbold. Hans skud var tæt på at resultere i et mål, men Mikkel Fischer, som tidligere havde mistet en duel til Ngongo, fik denne gang revancheret sig ved at redde forsøget på selve mållinjen, hvilket forhindrede Kolding i at tage føringen.

racesyd.dk

Efter en halv times spil begyndte FC Fredericia at vise tænder offensivt. Emilio Simonsen fik en fremragende pasning, der sendte ham alene igennem med bolden i dybden mod Koldings mål. Han fandt sig selv i en lovende position, men hans afslutning manglede kvalitett, hvilket gjorde det nemt for Koldings målmand, Lennart Moser, at redde forsøget.

Ved pausen var stillingen 0-0, efter en første halvleg hvor begge hold kæmpede kvaliteten. Dette mønster fortsatte også ind i anden halvleg, hvor både FC Fredericia og Kolding havde svært ved at finde rytmen og skabe klare målchancer. Spillet var præget af mange afbrudte angreb og uskarp pasninger fra begge sider.

Anden halvlegs første store chance fik FC Fredericia en gylden mulighed til at bryde dødvandet efter 68 minutter. Indskiftede Mikkel Juhl modtog et skarpt indlægfra Christian Gammelgaard. Desværre for Fredericia og Juhl overplacerede han sit forsøg på mål, og skuddet gik ved siden af. En stor mulighed var dermed spildt i et opgør, der fortsat manglede det sidste skarphed i afslutningerne.

Efter 77 minutters spil lykkedes det endelig for nettene at blafre. Thomas Mikkelsen, den erfarne angriber, viste sin målnæse ved at placere sig perfekt i feltet og omsætte et præcist indlæg til mål. Denne scoring betød, at Frederik Mehder, målmanden for FC Fredericia, måtte se sin drøm om et clean sheet forsvinde, trods en ellers solid præstation gennem det meste af kampen.

Selvom FC Fredericia ikke formåede at etablere et konstant pres gennem kampen, var de tæt på at udligne mod slutningen. I de sidste minutter fik de en gylden mulighed, da et hjørnespark fandt hovedet på Mikkel Wohlgemuth. Hans kraftfulde hovedstød var dog ikke nok til at sikre et mål, da forsøget blev reddet på mållinjen. Dermed sikrede Kolding sig sejren i dette spændte lokalopgør, hvor de formåede at holde fast i føringen og gå hjem med de tre point.

Med resultatet i kampen mellem FC Fredericia og Kolding, er AaB nu matematisk sikret oprykning til Superligaen efter en sæson i den næstbedste række. Netop AaB er FC Fredericias næste modstander på fredag på Aalborg Portland Park. Kolding, der med sejren går forbi FC Fredericia i tabellen, skal på den anden side i kamp mod Hobro på hjemmebane på fredag.