FC Fredericia er i pokalsemifinalen for anden gang i klubbens historie, da det lykkedes at vinde 1-0 på udebane mod Lyngby.

I dette første kvartfinaleopgør i pokalturneringen mellem Lyngby og FC Fredericia, som fandt sted på Monjasa Park, sikrede FC Fredericia sig en smal sejr på 3-2. Lyngby var derfor nødt til at gå offensivt til værks og jagte mål fra kampens start i returopgøret, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at lave et comeback og komme i semifinalen.

Lyngbys planer blev ændret allerede i det første minut, hvor hjemmeholdets anfører, Andreas Bjelland, blev sendt ud efter en tackling. Denne situation var kontroversiel, da det så ud til, at Bjelland først ramte bolden, før han fortsatte ind i FC Fredericias Tobias Bach. Dette øjeblik var afgørende for kampens dynamik, især for Lyngby, der allerede fra starten blev sat under pres i deres forsøg på at indhente det tabte fra det første opgør.

Kun tre minutter ind i kampen viste Lyngbys målmand, Mads Kikkenborg, sine evner ved at redde et imponerende frispark fra FC Fredericias anfører, Jesper Juelsgård. Dette var en vigtig aktion fra Kikkenborg, der forhindrede udeholdet i at komme yderligere foran i det samlede regnskab. FC Fredericai fortsatte dog efterfølgende presset, og det endte med at give pote.

I det tiende minut slog FC Fredericias Gustav Marcussen til, ligesom det var tilfældet i det første opgør mellem de to hold. Gustav Marcussen sparkede køligt mål fra kanten af straffefeltet. Interessant nok blev dette mål ikke fejret med stor jubel, da Marcussen tidligere har spillet for Lyngby. Dette øjeblik fremhæver den professionelle natur af sporten, hvor tidligere tilhørsforhold kan påvirke spillernes reaktioner på banen.

Efter 22 minutter bød Lyngby sig til. De vidste, at de skulle fremad banen og efter et hjørnespark opstod en mulighed. Magnus Jensen fra Lyngby steg til vejrs og headede bolden mod mål, men FC Fredericias målmand, Frederik Mehder, var hurtig til at reagere og afværgede forsøget.

I første halvlegs afslutning lykkedes det FC Fredericia at modstå Lyngbys offensiv. Halvlegen var præget af flere episoder, hvor Lyngby-spillerne udtrykte kraftig utilfredshed med dommerens kendelser. Disse situationer førte til konfrontationer på banen, hvilket understreger spændingerne og intensiteten i kampen. Dette skabte en atmosfære af frustration og højt temperament, som havde en indflydelse på kampens forløb.

Pausen benyttede FC Fredericia til at skifte Mikkel Fischer ud, da han havde et gult kort. Ind i stedet kom Jeppe Gertsen, der i det 52. minut var tæt på at score, men hans forsøg gled forbi målet efter et tørt spark. Denne chance viser, at Fredericia fortsatte med at søge offensive muligheder, selvom de forsvarede deres føring.

I den 68. minut demonstrerede FC Fredericia endnu engang deres stærke form i denne sæson. Nicklas Røjkjær gav et glimt af sit talent med et fremragende langskud, som var tæt på at snige sig forbi Lyngbys målmand, Mads Kikkenborg, men ind gik bolden ikke og kampen forblev derfor åben.

Få minutter senere var FC Fredericia på spil igen, da Tobias Bach formåede at heade bolden på overliggeren. Denne aktion var et yderligere bevis på udeholdets evne til at presse Lyngby defensivt, og det var tæt på at resultere i et mål, hvilket kunne have ændret kampens dynamik markant. Bachs hovedstød understregede Fredericias fortsatte trussel på Lyngbys mål.

I slutfasen lykkedes det ikke Lyngby at sætte et pres ind, og FC Fredericia avancerede derfor til pokalsemifinalen med en samlet sejr på 4-2.